Mauro met Brazilië naar Olympische Spelen: "Heeft zich heel goed ontwikkeld" Gepubliceerd op 4-11-2020 | Via fox sports

Mauro Júnior ondergaat een stormachtige ontwikkeling bij PSV. De Braziliaan laat dit seizoen zien het schoolvoorbeeld van een multifunctionele voetballer te zijn en dit leidde woensdag zelfs tot een oproep voor Brazilië onder 23, dat als het goed is volgend jaar zomer uitkomt op de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio.

De Spelen staan uiteraard in de wacht door de ontwikkelingen rondom het coronavirus, maar als alles goed gaat, mag Mauro zich komende zomer Olympiër noemen. En dat heeft de 'middenvelder' onder meer te danken aan de problemen die PSV-trainer Roger Schmidt afgelopen zomer had op de linksbackpositie. "We hadden daar geen spelers", sprak de oefenmeester in aanloop naar het Europa League-treffen met PAOK van donderdagavond. "En dus speelde hij daar."

Dat deed de Braziliaan naar behoren: de honger naar een basisplaats dreef hem tot uitersten. "Mauro staat altijd open voor nieuwe posities. Toen was dat de linksbackpositie en ik denk dat dat heel goed voor hem is geweest." Dit Eredivisie-seizoen kwam Mauro tot zeven optredens, waarvan twee als back. "Hij heeft zich heel goed ontwikkeld, er veel van geleerd en is nu opgeroepen voor Brazilië. Ik ben heel blij voor hem."

Mauro is in de Braziliaanse selectie de vervanger van de geblesseerde Benfica-middenvelder Pedrinho en sluit aan bij Ajacieden Antony en David Neres, die eerder al werden geselecteerd door bondscoach André Jardine. Ter voorbereiding op de Spelen speelt de ploeg in november twee oefenwedstrijden, tegen de Olympische teams van Saoedi-Arabië en Egypte. (FOX Sports)

​PAOK - PSV is donderdagavond vanaf 18.55 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020
Eredivisie
LIVE: Bekijk hier speelronde 2 in de eDivisie Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Raad van Commissarissen Eredivisie CV treedt af Gepubliceerd op 16-11-2020