Meevoetballende Mvogo komt in de buurt van Manuel Neuer Gepubliceerd op 29-8-2020 | Via fox sports

Het duurde even, maar PSV presenteerde afgelopen week dan eindelijk de eerste nieuwe speler voor komend seizoen. De 26-jarige doelman Yvon Mvogo wordt voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. Hij maakte vanmiddag zijn officieuze debuut tegen Hertha BSC.

Mvogo vertoont vandaag zijn kunsten dus op de Berlijnse mat, en er staat meteen aardig wat op het spel. Want dát de tweevoudig international van Zwitserland eerste doelman wordt in Eindhoven, is nog niet zeker. Zijn concurrenten, Jeroen Zoet en Lars Unnerstall, proberen al enkele weken indruk te maken op de nieuwe trainer Roger Schmidt.

Jeroen Zoet begon vorig seizoen als eerste PSV-doelman, maar raakte zijn plek kwijt en week tijdelijk uit naar Utrecht. Lars Unnerstall pakte later in het seizoen zijn kans en was de eerste doelman toen PSV op 8 maart in en tegen Groningen zijn voorlopig laatste officiële wedstrijd speelde.

Mvogo moet dus eerst afrekenen met twee ervaren doelmannen, die zich al hebben bewezen in de Eredivisie. Al vertrekt één concurrent mogelijk al op korte termijn uit Eindhoven. Zoet, die in 2015, 2016 en 2018 kampioen werd met PSV, staat open voor een buitenlands avontuur.   

Kwaliteit

Een specifieke kwaliteit spreekt in het voordeel van Mvogo. Roger Schmidt is namelijk op zoek naar een meevoetballende doelman. Unnerstall en Zoet hebben in het (recente) verleden indruk gemaakt bij PSV, maar dat was niet met de bal aan de voet. En Mvogo, die voelt zich op zulke momenten juist wel prettig. Dat blijkt wel uit een opvallende statistiek van Opta.

Van alle keepers in de Bundesliga die de afgelopen drie seizoenen meer dan één wedstrijd hebben gespeeld, heeft alleen Manuel Neuer een hogere passnauwkeurigheid. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Mvogo tot slechts vijf duels in de Bundesliga kwam.

Maar toch, het is een statistiek die hoopvol stemt in Eindhoven. En vooral bij Roger Schmidt. De Duitse trainer bewaart de rust, ook nu de resultaten in de voorbereiding tegenvallen. Maar met een oefenzege op zak zal Schmidt 13 september toch wat geruster in Groningen op de bank zitten.

Dan speelt PSV de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. En Mvogo hoopt natuurlijk dat hij dan Arjen Robben van scoren gaat afhouden. De Zwitser kan vanaf nu laten zien dat hij de eerste doelman van PSV moet worden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020