'Ajax en Juventus akkoord over transfersom De Ligt' Gepubliceerd op 12-7-2019 | Via fox sports

Ajax en Juventus hebben een akkoord over een transfersom voor Matthijs de Ligt van 75 miljoen euro, zo meldt De Telegraaf.

Eerder op vrijdag werd in diverse media gemeld dat De Ligt voor 70 miljoen de overstap zou maken naar Turijn, dat bedrag lijkt nu hoger uit te vallen. Volgens De Telegraaf is het nog wachten op de garantstelling van Juventus. De komende dagen zouden door juristen benut worden om dit op papier te zetten. 

Vrijwel de complete Europese top vocht om de handtekening van De Ligt. Juventus en Paris Saint-Germain bleven het langst in de race, waarin de Oude Dame aan het langste eind trekt. Naar verluidt wilde PSG niet voldoen aan alle contractwensen van De Ligt en zaakwaarnemer Mino Raiola.

Aanvankelijk deed Juventus een bod van 50 miljoen euro, een bedrag dat Ajax te laag vond voor de gewilde verdediger. De twee clubs zijn na stevige onderhandelingen nu toch tot een overeenstemming gekomen. 

Ajax

De Ligt doorliep de jeugdopleiding alvorens hij als zeventienjarige debuteerde in de hoofdmacht van Ajax. In de bekerwedstrijd tegen Willem II scoort hij direct. In maart 2017, met slechts vijf volledige wedstrijden voor Ajax, speelt hij zijn eerste interland voor Oranje tegen Bulgarije. In dat jaar stond De Ligt ook met Ajax in de finale van de Europa League.

Dit jaar kende De Ligt een topseizoen in Amsterdam, waar onder zijn leiding zowel de landstitel als de TOTO KNVB Beker werd gepakt. In de Champions League schakelde Ajax Real Madrid en Juventus uit. In de halve finale was Tottenham Hotspur te sterk.

​Opvolger De Ligt

Achter de schermen is Ajax druk bezig om een opvolger voor De Ligt in huis te halen. De Mexicaan Edson Álvarez zou bovenaan het Amsterdamse verlanglijstje staan. De 21-jarige verdediger moet vijftien miljoen euro kosten. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019