Memphis gaat zijn eigen zaken behartigen Gepubliceerd op 17-5-2021 | Via ESPN

transfervrije voetballer neemt afscheid van SEG.

Memphis Depay heeft op een belangrijk punt in zijn voetbalcarrière afscheid genomen van zijn management SEG. De 27-jarige aanvaller, die bij de Franse club Olympique Lyon over een aflopend contract beschikt en komende zomer dus transfervrij kan overstappen naar een andere club, gaat voortaan zijn eigen zaken regelen. De international van Oranje staat volgens Spaanse media op het punt om naar FC Barcelona te gaan, de club van trainer Ronald Koeman.

´Tijd om controle te nemen over mijn carrière´

"Het is tijd om de controle te nemen over mijn carrière", schrijft Depay op Instagram. "Ik ben nu op het punt gekomen dat ik belangrijke beslissingen moet nemen over mijn toekomst. Ik heb besloten bij mijn toekomstige deals te onderhandelen met mijn team van vertrouwelingen, gesteund door juridische experts. Ik beslis zelf over mijn bestemming. Jullie zijn de eerste die het horen", aldus de oud-speler van PSV en Manchester United tegen zijn ruim 10 miljoen volgers op Instagram.

Depay liet zijn zaken jarenlang behartigen door Kees Ploegsma junior van managementbureau SEG. Dat Nederlandse bureau kwam onlangs in het nieuws omdat het, volgens onderzoekers van Follow the Money, buiten medeweten van de spelers waarvan het de zaken behartigt miljoenen zou verdienen aan transfers. Onder anderen Oranje-international Stefan de Vrij brak daarom met SEG.

Het managementbureau bedankte Memphis via Twitter voor de samenwerking. "Beste Memphis, we zijn trots dat we je meer dan een decennium hebben vertegenwoordigd. We zagen je groeien van jong talent naar een van de grootste namen in het voetbal. We wensen je het beste met de volgende stappen in je carrière en dat al je dromen mogen uitkomen", zo staat in het bericht. Depay is een van de belangrijkste spelers van het Nederlands elftal, dat volgende maand meedoet aan het EK.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021