Mentaal vermoeide Tévez per direct weg bij Boca Gepubliceerd op 5-6-2021 | Via ESPN

Clubicoon Tévez is mentaal niet meer in staat om in vaderland te voetballen.

Carlos Tévez heeft zijn afscheid aangekondigd bij Boca Juniors. De Argentijnse aanvaller zegt mentaal niet meer in staat te zijn in zijn vaderland te voetballen. Tévez, die in Europa onder meer voetbalde voor Manchester United, Manchester City en Juventus, sluit niet uit dat hij zijn loopbaan in een ander land afbouwt.

"Ik weet niet wat ik ga doen met mijn leven. Nu wil ik rusten en bij mijn familie zijn", verklaarde de 76-voudig international wiens contract bij Boca nog een half jaar doorliep. Een clausule maakte het voor hem mogelijk nu al op te stappen.

Tévez was in 2018 teruggekeerd bij de club waar hij eerder al twee periodes voetbalde. Daarvoor speelde hij in China bij Shanghai Shenhua. Bij Boca kreeg hij ook zijn opleiding. "Mijn bloed is niet rood, maar geelblauw", verklaarde hij zijn liefde voor de club. Tévez verloor in februari zijn pleegvader nadat die met corona besmet was. "Boca vraagt het maximale van je en ik ben niet in staat dat te geven. Ik kon zelfs niet rouwen om mijn vader en voetbalde al weer. Dat vraagt een club als Boca van je."

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021