Middenmoters Heerenveen en Twente spelen bloedeloos gelijk Gepubliceerd op 24-8-2019 | Via fox sports

sc Heerenveen en FC Twente hebben in het Abe Lenstra Stadion doelpuntloos gelijkgespeeld. Een weinig sprankelend duel tussen beide middenmoters eindigde in 0-0.

Het duel tussen de Friezen en de Tukkers was niet bepaald onderhoudend, mede gezien het lage aantal kansen. Hicham Faik en Ibrahim Dresevic (lat) waren uit een vrije trap vlak voor rust beiden dicht bij de 1-0, maar verder dan speldenprikjes kwamen beide ploegen niet.

FC Twente kwam in de eerste helft sporadisch aan een aanval toe. Xandro Schenk schoot van dichtbij over en Aitor deponeerde de bal in het zijnet.

Bij Heerenveen maakte Ricardo van Rhijn halverwege de wedstrijd zijn debuut. Ook met de achtvoudig Nederlands international in de ploeg lukte het de elf van trainer Johnny Jansen niet de Twentse verdediging te kraken.

Na de pauze bleef Jordy Bruijn kansen missen.Twente daarentegen was nauwelijks nog gevaarlijk. Uit een soepele aanval had Jens Odgaard in de 87ste minuut de thuisploeg nog aan drie punten kunnen helpen. Doelman Joël Drommel kon ingrijpen, zo ook bij een ultieme doelpoging van Arjen van der Heide.

Vizier niet op scherp

De oorzaak van het doelpuntloze gelijkspel kan worden gezocht in de accuraatheid van de doelpogingen. Heerenveen en Twente schoten samen 29 keer richting doel, maar slechts vier pogingen belandden ook daadwerkelijk tussen de palen. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020