Minuut stilte voor Maradona op de Nederlandse velden Gepubliceerd op 27-11-2020 | Via fox sports

Ook op de Nederlandse velden wordt dit weekend stilgestaan bij het overlijden van Diego Maradona. Voorafgaand aan alle wedstrijden in het betaalde voetbal wordt een minuut stilte in acht genomen voor de Argentijnse superster.

De KNVB, Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie hebben dat gezamenlijk afgesproken. "Met de minuut stilte wil het Nederlandse betaald voetbal respect betuigen aan een van de grootste voetbaliconen aller tijden", staat in een verklaring. De minuut stilte is voorafgaand aan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Ook bij de oefeninterland van de Nederlandse voetbalsters tegen de Verenigde Staten, vrijdagavond in Breda, gebeurt dat.

Maradona overleed woensdag op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De Europese bond UEFA besloot direct om bij alle wedstrijden in de Champions League en Europa League een minuut stilte te houden voor de man die Argentinië in 1986 wereldkampioen maakte. Ajax, dat met Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez twee Argentijnen in de ploeg heeft, speelde woensdagavond ook met rouwbanden tegen FC Midtjylland (3-1).

In onder meer de Duitse en Spaanse competitie wordt komend weekend eveneens stilgestaan bij het overlijden van een van de grootste voetballers aller tijden. (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021