Mlapa schiet VVV met twee goals naar fraaie zesde plek Gepubliceerd op 9-2-2019 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft zich knap gerevancheerd van de dikke 6-0 nederlaag tegen Ajax van vorige week. De Limburgers wonnen dankzij topschutter Peniel Mlapa met 2-1 van Willem II en klommen daarmee naar plek zes op de ranglijst.

In een slechte eerste helft met weinig hoogtepunten was het de thuisploeg die vlak voor rust als eerste toesloeg. Peniel Mlapa kopte een voorzet van Peter van Ooijen van dichtbij binnen. In de tweede helft waren de Tilburgers veruit de betere ploeg en kwam het ook terug in de wedstrijd. Jerold Promes tikte de koud ingevallen Vangelis Pavlidis aan waarna scheidsrechter Siemen Mulder naar de stip wees.

Daniel Crowley schoot de strafschop beheerst binnen en gaat daarmee de geschiedenisboeken in als de maker van de 2000ste Willem II-goal in de Eredivisie.Compleet tegen de verhouding in kwam VVV een kwartier voor tijd toch weer op voorsprong. Mlapa werd in de omschakeling diep gestuurd en schoof de bal onder doelman Timon Wellenreuther door. De in Duitsland geboren Togolees maakte daarmee zijn negende seizoenstreffer. De Venlonaren zijn nu terug te vinden op plek zes met evenveel punten Heracles Almelo (29), maar VVV heeft een iets beter doelsaldo. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019