Mlapa schiet VVV met twee goals naar fraaie zesde plek Gepubliceerd op 9-2-2019 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft zich knap gerevancheerd van de dikke 6-0 nederlaag tegen Ajax van vorige week. De Limburgers wonnen dankzij topschutter Peniel Mlapa met 2-1 van Willem II en klommen daarmee naar plek zes op de ranglijst.

In een slechte eerste helft met weinig hoogtepunten was het de thuisploeg die vlak voor rust als eerste toesloeg. Peniel Mlapa kopte een voorzet van Peter van Ooijen van dichtbij binnen. In de tweede helft waren de Tilburgers veruit de betere ploeg en kwam het ook terug in de wedstrijd. Jerold Promes tikte de koud ingevallen Vangelis Pavlidis aan waarna scheidsrechter Siemen Mulder naar de stip wees.

Daniel Crowley schoot de strafschop beheerst binnen en gaat daarmee de geschiedenisboeken in als de maker van de 2000ste Willem II-goal in de Eredivisie.Compleet tegen de verhouding in kwam VVV een kwartier voor tijd toch weer op voorsprong. Mlapa werd in de omschakeling diep gestuurd en schoof de bal onder doelman Timon Wellenreuther door. De in Duitsland geboren Togolees maakte daarmee zijn negende seizoenstreffer. De Venlonaren zijn nu terug te vinden op plek zes met evenveel punten Heracles Almelo (29), maar VVV heeft een iets beter doelsaldo. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax verkleint gat met PSV na zege op NAC Breda Gepubliceerd op 18-2-2019
Eredivisie
Eredivisieclubs helpen 280 fans met overgewicht gezonder te leven Gepubliceerd op 14-2-2019
Eredivisie
PSV in slotfase naast FC Utrecht Gepubliceerd op 11-2-2019
Eredivisie
Weergaloze goal Van der Meer bezorgt Excelsior winst op Feyenoord Gepubliceerd op 4-2-2019
Eredivisie
Patrick Joosten uitgeroepen tot Speler van de Maand januari Gepubliceerd op 30-1-2019