Moneyball-held Beane koopt aandelen AZ Gepubliceerd op 4-9-2020 | Via fox sports

AZ heeft een kleine vijf procent van de aandelen verkocht aan Billy Beane. De Amerikaanse honkbalpionier is al sinds 2015 adviseur van de club.

Beane werd bekend door het boek Moneyball: The Art of Winning an Unfair Game van Michael Lewis. In het boek volgde Lewis het armlastige Oakland Athletic dat ondanks beperkte financiële middelen toch meedeed om de prijzen. Hoofdrolspelers in het boek zijn Billy Beane en cijferkoning Paul DePodesta. Beane, is nog steeds de  Executive Vice President van de Athletics.

Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, kent Beane nog uit zijn tijd als honkballer in de Major League: "In de afgelopen vijf jaar heeft Billy als adviseur veel bijgedragen aan AZ. De diepte en breedte van zijn kennis is een troef. We zijn nu tot een goede manier gekomen om een duurzaam partnerschap af te sluiten. Billy speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze visie en strategie."

AZ had alle aandelen in eigen bezit. De club nam de aandelen tien jaar geleden, na het faillissement van de DSB Bank, over van oud-voorzitter Dirk Scheringa. (FOX Sports)

 

 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020
Eredivisie
Eredivisie zet nieuwe stap in het verzamelen en delen van sportieve data Gepubliceerd op 10-9-2020
Eredivisie
Afspraken voortijdig beëindigen betaald voetbalcompetities vastgelegd Gepubliceerd op 9-9-2020