NAC grijpt in extremis broodnodige driepunter bij Excelsior Gepubliceerd op 3-4-2019 | Via fox sports

NAC Breda heeft woensdagavond een broodnodige zege geboekt in de Eredivisie. Uit bij Excelsior kroonde Menno Koch zich in extremis tot matchwinner: 1-2.

NAC is hekkensluiter in de Eredivisie, Excelsior scoorde sinds 17 februari 2019 niet meer in de Eredivisie. Mounir El Hamdaoui bracht daar aan het eind van de eerste helft verandering in, want de ervaren spits van de ploeg van Adrie Poldervaart zette de thuisploeg op voorsprong. 

Met een 1-0 stand ging Excelsior ook rusten, maar na de thee moest de nummer vijftien uit de Eredvisie een goal incasseren. Giovanni Korte gaf indraaiend voor, de bal ging langs alles en iedereen en belandde in de verre hoek: 1-1. De gelijkmaker betekende de achtste goal van de rappe aanvaller in de Eredivisie, zeven daarvan werden gemaakt in uitwedstrijden. 

Beide ploegen hadden weinig met een punt en gingen op zoek naar de overwinning. Excelsior kreeg een grote mogelijkheid, maar een poging van dichtbij na een snelle uitbraak werd gekeerd door NAC-goalie Benjamin van Leer. Het bleek een belangrijke redding, want in blessuretijd dompelden de Brabanders Excelsior in rouw.

Een corner werd binnen geknikt door Koch, die met zijn tweede Eredivisie-goal NAC de overwinning bezorgde. Door de winstpartij is het gat tussen NAC en nummer zeventien FC Emmen nog vier punten, Excelsior staat slechts één boven de nacompetitiestreep. (FOX Sports

Uitgelicht

Eredivisie
Vliegende start Vitesse in de Eredivisie Gepubliceerd op 16-10-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Danilo Pereira Gepubliceerd op 15-10-2019
Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019