NAC krijgt scala aan mogelijkheden, maar komt niet verder dan gelijkspel Gepubliceerd op 31-3-2019 | Via fox sports

NAC Breda heeft de eerste wedstrijd onder nieuwe trainer Ruud Brood afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo. De Brabanders hadden gehoopt op meer en kregen daar de hele wedstrijd genoeg mogelijkheden voor, maar moeten genoegen nemen met een punt.

NAC schoot uit de startblokken en kreeg in de eerste twintig minuten een aantal prima kansen. Spits Mitchell te Vrede was het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn schot belandde op de bovenkant van de lat. VVV kwam er in de beginfase amper aan te pas, maar kwam uit het niets op voorsprong na geschutter achterin bij Pele van Anholt. De rechtsback liet zich aftroeven door Peniel Mlapa die optimaal profiteerde en de 0-1 door de benen van Benjamin van Leer schoot.

Die klap kwam hard aan in het Rat Verlegh Stadion waar ze bui alweer zagen hangen. In de tweede helft ging NAC stug door met aanvallen en werd het na dik een uur spelen eindelijk beloond. Linksback Greg Leigh kopte een vrije trap via de binnenkant van de paal achter doelman Lars Unnerstall. 

Een kwartier voor tijd leek NAC een strafschop te krijgen nadat Mounir El Allouchi werd aangetikt door Ralf Seuntjens. In de herhaling was echter duidelijk te zien dat de middenvelder van de thuisploeg aan toneelspel deed waarna scheidsrechter Van de Graaf, na ingrijpen van de VAR, El Allouchi een gele kaart gaf voor een schwalbe. Diezelfde Mounir El Allouchi mocht drie minuten later vertrekken met een tweede gele kaart nadat hij hard doorging op een VVV-verdediger. 

De Limburgers kregen in de slotfase met een man meer nog aardig wat kansen, maar Van Leer hield zijn doel schoon. Met het punt schiet de hekkensluiter amper iets op. De achterstand op nummer zeventien De Graafschap is zeven punten met nog even zoveel wedstrijden te gaan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
FC Utrecht speelt woensdag met mantelzorgers op de borst Gepubliceerd op 23-4-2019
Eredivisie
Derby van het Noorden in het teken van KiKa Gepubliceerd op 12-4-2019
Eredivisie
Eredivisie speelt volgend seizoen met Rembrandtbal Gepubliceerd op 5-4-2019
Eredivisie
Dusan Tadic uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-4-2019
Eredivisie
Teaser: Johnny de Mol schiet bal Rijksmuseum in Gepubliceerd op 1-4-2019