NAC op rand van afgrond na dubbelslag Diemers Gepubliceerd op 21-4-2019 | Via fox sports

NAC Breda heeft het degradatieduel met Fortuna Sittard met 2-1 verloren. In Sittard maakte Mark Diemers met twee goals het verschil, de late aansluitingstreffer van Mitchell te Vrede mocht niet baten voor NAC.

Diemers sloeg voor rust toe vanaf de strafschopstip na een overtreding van Erik Palmer-Brown op Lazaros Lamprou: 1-0. Het was de vierde benutte penalty van Diemers dit seizoen. In de tachtigste minuut scoorde de middenvelder met een geplaatst schot van buiten de zestien: 2-0. Het was de zevende goal van Diemers en de eerste van buiten het strafschopgebied.

In de tussentijd dacht NAC Breda ook recht te hebben op een penalty na een confrontatie tussen Branislav Ninaj en Giovanni Korte, maar Pol van Boekel en VAR Serdar Gözübüyük besloten anders. Mitchell te Vrede deed alsnog wat terug in blessuretijd, maar de 2-2 kwam er niet meer.

Fortuna Sittard staat zeven punten voor op de nummer zestien en mag zich veilig wanen. NAC staat vier punten achter op De Graafschap en lijkt met één been in de Keuken Kampioen Divisie te staan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019