NAC op rand van afgrond na dubbelslag Diemers Gepubliceerd op 21-4-2019 | Via fox sports

NAC Breda heeft het degradatieduel met Fortuna Sittard met 2-1 verloren. In Sittard maakte Mark Diemers met twee goals het verschil, de late aansluitingstreffer van Mitchell te Vrede mocht niet baten voor NAC.

Diemers sloeg voor rust toe vanaf de strafschopstip na een overtreding van Erik Palmer-Brown op Lazaros Lamprou: 1-0. Het was de vierde benutte penalty van Diemers dit seizoen. In de tachtigste minuut scoorde de middenvelder met een geplaatst schot van buiten de zestien: 2-0. Het was de zevende goal van Diemers en de eerste van buiten het strafschopgebied.

In de tussentijd dacht NAC Breda ook recht te hebben op een penalty na een confrontatie tussen Branislav Ninaj en Giovanni Korte, maar Pol van Boekel en VAR Serdar Gözübüyük besloten anders. Mitchell te Vrede deed alsnog wat terug in blessuretijd, maar de 2-2 kwam er niet meer.

Fortuna Sittard staat zeven punten voor op de nummer zestien en mag zich veilig wanen. NAC staat vier punten achter op De Graafschap en lijkt met één been in de Keuken Kampioen Divisie te staan. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019