NAC walst in play-offs over Volendam heen Gepubliceerd op 15-5-2021 | Via ESPN

De ploeg uit Breda had in de eerste ronde van de play-offs niks te vrezen van de Noord-Hollanders.

NAC Breda heeft de eerste stap gezet in promotie naar de Eredivisie. In Breda walste de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie over de nummer zes, FC Volendam, heen: 4-1. NAC treft de nummer zestien van de Eredivisie in de halve finale. Momenteel staat FC Emmen op die positie, maar ook Willem II moet nog vrezen voor nacompetitie.

Beide clubs zegevierden eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen elkaar. NAC won met 3-0 en Volendam met 2-1. Dit duel was dus gelijk beslissend voor wie doorging, net als de andere wedstrijden in de play-offs. NAC mocht als best geplaatste ploeg in eigen stadion spelen. 

Weinig energie

Het spel in de eerste helfte wekte niet de indruk dat de ploegen koste wat kost wilden promoveren. Nadat verdediger Moise Adilehou al een enorme kans had gemist, pakte de thuisploeg na ruim een half uur de voorsprong. De opgekomen rechtsback Robin Schouten leverde een voorzet af bij Kaj de Rooij, die knap afwerkte.

Vlak voor rust verzuimden de bezoekers tot drie keer toe om de gelijkmaker binnen te werken. Samuele Mulattieri en Derry Murkin stuitten oog in oog met Nick Olij op de keeper en vervolgens schoot Ibrahim El Kadiri in het zijnet.

NAC zet door

Adilehou maakte meteen na rust zijn eerdere misser goed door de voorsprong te verdubbelen. Na een corner was hij in de kluts mandekker Marco Tol te snel af. Het laatste restje hoop verdween bij de Noord-Hollanders toen lewis Fiorini de 3-0 maakte. De middenvelder kreeg na de glijpartij van Micky van de Ven vrij baan en plaatste de bal van buiten de zestien in de hoek.

Volendam zette een slotoffensief in en wist via Mulattieri nog wel een eretreffer te maken. De Italiaan krulde de bal langs keeper Nordin Bakker. Michael Maria zette met een bekeken schuiver de eindstand op het scorebord: 4-1. Het maakte weinig uit dat de ingevallen Francesco Antonucci in de slotfase een strafschop miste.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021