Nacompetitie dichtbij voor De Graafschap na zeperd bij VVV Gepubliceerd op 20-4-2019 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn kwam een vroege achterstand tegen De Graafschap ruimschoots te boven: 4-1.

De Superboeren schoten in De Koel uit de startblokken. Binnen twee minuten zette Furdjel Narsingh de ploeg van Henk de Jong op voorsprong: 0-1. 

Ralf Seuntjens werd na een half uur ingebracht voor Damian van Bruggen. Deze tactische wijziging pakte direct goed uit: Seuntjens scoorde in de 38ste minuut: 1-1. 

Na rust was het woord aan VVV. Via doelpunten van Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot en Moreno Rutten liepen de Limburgers uit naar 4-1. VVV klimt voorlopig naar de elfde plaats in de Eredivisie.

Nacompetitie lijkt onafwendbaar voor De Graafschap. De club uit Doetinchem staat met nog drie wedstrijden te spelen vijf punten achter op Fortuna Sittard, dat nog een wedstrijd te goed heeft. Fortuna komt zondag thuis in actie tegen hekkensluiter NAC Breda. Nummer veertien FC Emmen won eerder vanavond in eigen huis van FC Utrecht (2-0). (FOX Sports/ANP) 

Uitgelicht

Eredivisie
Memphis Depay ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 20-8-2019
Eredivisie
Effectief PSV maakt geen fout in Almelo Gepubliceerd op 19-8-2019
Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019