Nacompetitie dichtbij voor De Graafschap na zeperd bij VVV Gepubliceerd op 20-4-2019 | Via fox sports

VVV-Venlo heeft voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens gewonnen in de Eredivisie. De ploeg van Maurice Steijn kwam een vroege achterstand tegen De Graafschap ruimschoots te boven: 4-1.

De Superboeren schoten in De Koel uit de startblokken. Binnen twee minuten zette Furdjel Narsingh de ploeg van Henk de Jong op voorsprong: 0-1. 

Ralf Seuntjens werd na een half uur ingebracht voor Damian van Bruggen. Deze tactische wijziging pakte direct goed uit: Seuntjens scoorde in de 38ste minuut: 1-1. 

Na rust was het woord aan VVV. Via doelpunten van Peniel Mlapa, Jay-Roy Grot en Moreno Rutten liepen de Limburgers uit naar 4-1. VVV klimt voorlopig naar de elfde plaats in de Eredivisie.

Nacompetitie lijkt onafwendbaar voor De Graafschap. De club uit Doetinchem staat met nog drie wedstrijden te spelen vijf punten achter op Fortuna Sittard, dat nog een wedstrijd te goed heeft. Fortuna komt zondag thuis in actie tegen hekkensluiter NAC Breda. Nummer veertien FC Emmen won eerder vanavond in eigen huis van FC Utrecht (2-0). (FOX Sports/ANP) 

Uitgelicht

Eredivisie
De Graafschap wint landskampioenschap eDivisie Gepubliceerd op 22-5-2019
Eredivisie
Vitesse uitgeroepen tot familieclub van het jaar Gepubliceerd op 21-5-2019
Eredivisie
FRENKIE DE JONG EREDIVISIESPELER VAN HET SEIZOEN 2018/2019 Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
MATTIJS MANDERS VOORGEDRAGEN ALS ALGEMEEN DIRECTEUR EREDIVISIE CV Gepubliceerd op 16-5-2019
Eredivisie
Competities en clubs bundelen hun krachten om de toekomst van het profvoetbal te beschermen Gepubliceerd op 10-5-2019