Necid bezorgt ADO eerste zege Published on 25-8-2019 | By fox sports

ADO Den Haag weet weer wat winnen is. De ploeg van Alfons Groenedijk won op bezoek bij RKC Waalwijk met 0-3, mede door twee doelpunten van Tomas Necid.

RKC had het betere van het spel in de eerste helft, maar de gasten kwamen op voorsprong. Tom Beugelsdijk kopte in de negentiende minuut raak vanuit een hoekschop. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Dat leidde niet direct tot grote kansen. 

Vlak voor het rustsignaal kreeg RKC een aantal goede mogelijkheden. Mario Bilate schoot van dichtbij op ADO-keeper Robert Zwinkels. Kort daarna bracht de doelman opnieuw redding. Dit keer tikte hij een schot van Daan Rienstra over. Mede dankzij Zwinkels ging ADO met een voorsprong de kleedkamer in. 

In het tweede bedrijf verdubbelde Tomas Necid in de 57ste minuut de score in het voordeel van ADO. Van grote afstand schoot de spits raak. RKC-keeper Kees Heemskerk zag er niet goed uit bij dat doelpunt. 

Necid gooide de wedstrijd in het slot door in de 82ste minuut een penalty te benutten. ADO kreeg een strafschop nadat Dylan Seys een overtreding maakte op Aaron Meijers. Door een rode kaart van Danny Bakker eindigde ADO de wedstrijd met tien man. 

ADO is door de zege op RKC van de nul af en staat voorlopig op een twaalfde plek in de Eredivisie. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Twee mijlpalen lonken voor Lex Immers Published on 23-1-2020
Eredivisie
Doe jij mee met het Fan Onderzoek 2019/'20? Published on 23-1-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luuk de Jong Published on 21-1-2020
Eredivisie
ADO Den Haag en Pardew pakken punten in cruciale kelderkraker Published on 20-1-2020
Eredivisie
Gezocht: stagiair social media Eredivisie Published on 20-1-2020