Necid bezorgt ADO eerste zege Gepubliceerd op 25-8-2019 | Via fox sports

ADO Den Haag weet weer wat winnen is. De ploeg van Alfons Groenedijk won op bezoek bij RKC Waalwijk met 0-3, mede door twee doelpunten van Tomas Necid.

RKC had het betere van het spel in de eerste helft, maar de gasten kwamen op voorsprong. Tom Beugelsdijk kopte in de negentiende minuut raak vanuit een hoekschop. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Dat leidde niet direct tot grote kansen. 

Vlak voor het rustsignaal kreeg RKC een aantal goede mogelijkheden. Mario Bilate schoot van dichtbij op ADO-keeper Robert Zwinkels. Kort daarna bracht de doelman opnieuw redding. Dit keer tikte hij een schot van Daan Rienstra over. Mede dankzij Zwinkels ging ADO met een voorsprong de kleedkamer in. 

In het tweede bedrijf verdubbelde Tomas Necid in de 57ste minuut de score in het voordeel van ADO. Van grote afstand schoot de spits raak. RKC-keeper Kees Heemskerk zag er niet goed uit bij dat doelpunt. 

Necid gooide de wedstrijd in het slot door in de 82ste minuut een penalty te benutten. ADO kreeg een strafschop nadat Dylan Seys een overtreding maakte op Aaron Meijers. Door een rode kaart van Danny Bakker eindigde ADO de wedstrijd met tien man. 

ADO is door de zege op RKC van de nul af en staat voorlopig op een twaalfde plek in de Eredivisie. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
PSV onverslaanbaar op eigen bodem Gepubliceerd op 14-9-2019
Eredivisie
Hakim Ziyech uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Owen Wijndal is eerste Speler van de Maand U21 Gepubliceerd op 13-9-2019
Eredivisie
Thomas Vermaelen ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 12-9-2019
Eredivisie
Fortuna Sittard contracteert Zweeds international Tekie Gepubliceerd op 10-9-2019