Negental PSV hard onderuit in Utrecht Published on 19-10-2019 | By fox sports

PSV heeft een zware nederlaag geleden in Utrecht. FC Utrecht was in De Galgenwaard met 3-0 veel te sterk. Bij PSV kregen Nick Viergever en Jorrit Hendrix rood.

Ondanks de sportieve belangen vond het meest indrukwekkende moment van het duel plaats nog voor er goals vielen. Mohamed Ihattaren kreeg het in de 24ste minuut te kwaad bij een prachtige steunbetuiging van het publiek. De supporters uit zijn geboorteplaats Utrecht staken Ihattaren - die onlangs zijn vader verloor - een hart onder de riem.

 

Op het veld hield het sterke FC Utrecht goed stand tegen PSV en kwamen de Domstedelingen gelukkig op voorsprong na een van richting veranderd schot van Sander van de Streek. Nick Viergever veranderde de bal van richting waardoor Jeroen Zoet kansloos was: 1-0.

Viergever stond aan de basis van de nederlaag van PSV door - na tussenkomst van de VAR - ook nog een rode kaart te pakken na een harde charge op de enkel van oud-ploeggenoot Bart Ramselaar. Jorrit Hendrix kreeg ook nog rood, opnieuw na ingrijpen van de VAR.

Oud-PSV'er Adam Maher en Sean Klaiber voerden de score nog op naar 3-0. PSV ging voor het eerst dit Eredivisie-seizoen onderuit en verliest de aansluiting met Ajax, dat nipt won van RKC Waalwijk. Volgende week spelen de Eindhovenaren tegen AZ. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019
Eredivisie
Adam Maher uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober Published on 1-11-2019