Negental PSV hard onderuit in Utrecht Gepubliceerd op 19-10-2019 | Via fox sports

PSV heeft een zware nederlaag geleden in Utrecht. FC Utrecht was in De Galgenwaard met 3-0 veel te sterk. Bij PSV kregen Nick Viergever en Jorrit Hendrix rood.

Ondanks de sportieve belangen vond het meest indrukwekkende moment van het duel plaats nog voor er goals vielen. Mohamed Ihattaren kreeg het in de 24ste minuut te kwaad bij een prachtige steunbetuiging van het publiek. De supporters uit zijn geboorteplaats Utrecht staken Ihattaren - die onlangs zijn vader verloor - een hart onder de riem.

 

Op het veld hield het sterke FC Utrecht goed stand tegen PSV en kwamen de Domstedelingen gelukkig op voorsprong na een van richting veranderd schot van Sander van de Streek. Nick Viergever veranderde de bal van richting waardoor Jeroen Zoet kansloos was: 1-0.

Viergever stond aan de basis van de nederlaag van PSV door - na tussenkomst van de VAR - ook nog een rode kaart te pakken na een harde charge op de enkel van oud-ploeggenoot Bart Ramselaar. Jorrit Hendrix kreeg ook nog rood, opnieuw na ingrijpen van de VAR.

Oud-PSV'er Adam Maher en Sean Klaiber voerden de score nog op naar 3-0. PSV ging voor het eerst dit Eredivisie-seizoen onderuit en verliest de aansluiting met Ajax, dat nipt won van RKC Waalwijk. Volgende week spelen de Eindhovenaren tegen AZ. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020