Oefenduel PSV afgelast vanwege corona-besmetting Gepubliceerd op 31-7-2020 | Via fox sports

De oefenwedstrijd tussen PSV en vv UNA is op het allerlaatste afgelast. Één van de spelers van UNA bleek besmet met het corona-virus. De nieuwe trainer Roger Schmidt moet dus nog even wachten op zijn debuut op de bank.

De PSV-selectie speelde in plaats het oefenduel een onderling duel op het hoofdveld van de PSV Academy. Roger Schmidt had zijn eerste opstelling al bekend gemaakt, toen het vervelende nieuws binnenkwam. De speler in kwestie kreeg een uur voor de wedstrijd een telefoontje. Na een kort overleg is de bus van UNA vertrokken van de Herdgang. De speler in kwestie is door zijn vader opgehaald.

 

Naar aanleiding van de besmetting bij UNA heeft PSV de corona-maatregelen aangescherpt. De oefenwedstrijden van Jong PSV en de PSV vrouwen, die voor morgen gepland stonden zijn afgelast. Medisch manager Gust van Montfort van PSV: "Die PSV-teams zijn nog niet getest. Dat geldt ook voor Excelsior Maassluis, de tegenstander van Jong PSV. Ondanks dat het geen verplichting is om voor oefenduels te testen en er geen klachten zijn hebben we besloten om dit tóch voortaan als voorwaarde te stellen.''  

PSV vertrekt maandag naar Marienfeld in Duitsland. De Eindhovenaren voetballen daar op 8 augustus tegen SC Verl en op 9 augustus tegen KFC Uerdingen. Die wedstrijden kunnen gewoon doorgaan. Spelers van die twee Duitse clubs worden sowieso getest op het coronavirus, meldt PSV. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020