Officieel: Benzema terug in Franse selectie voor EK Gepubliceerd op 18-5-2021 | Via ESPN

Didier Deschamps neemt Karim Benzema op in zijn EK-selectie.

Karim Benzema is na bijna zes jaar afwezigheid teruggekeerd in de Franse nationale ploeg. De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft de spits van Real Madrid opgenomen in zijn EK-selectie. 

Benzema speelde zijn laatste interland in oktober 2015, hij werd daarna lange tijd buiten de Franse selectie gehouden vanwege betrokkenheid bij een sekstape-schandaal samen met Mathieu Valbuena. Daarnaast zei Benzema in een interview met Marca dat Deschamps 'boog voor de druk van het racistische deel van Frankrijk' door hem niet te selecteren voor het Europese eindtoernooi van 2016. Sinds dat incident weigerde Deschamps nog een beroep te doen op de 33-jarige aanvaller, tot vandaag.

Topseizoen voor Benzema

De ervaren spits maakt opnieuw een uitstekend seizoen door bij Real Madrid wat Deschamps heeft doen besluiten hem mee te nemen naar het EK. In 33 competitiewedstrijden was hij al goed voor 22 doelpunten en 8 assists.

Maandag werd Benzema verkozen tot beste Franse speler in het buitenland. Bij de verkiezing van de Franse spelersvakbond UNFP bleef hij N'Golo Kanté, Hugo Lloris, Ferland Mendy en Ousmane Dembélé voor. 

Droomvoorhoede

Aan bronnen van ESPN liet Benzema weten nooit de hoop te hebben opgegeven om ooit nog voor de Franse ploeg uit te komen. Hij heeft altijd het idee gehad nog wat toe te kunnen voegen aan het team en de wil gehad om de lucht te klaren met Deschamps.

Deschamps ziet in Benzema, die al 81 interlands achter zijn naam heeft staan, een basisspeler die een driemans voorhoede moet gaan vormen met Kylian Mbappé en Antoine Griezmann. In de ogen van Deschamps zijn de kwaliteiten van de voorste drie complementair aan elkaar.

Een paar dagen geleden liet Benzema zich uit Mbappé: "Mbappé is jong, hij is heel goed en moet nog veel leren. Dus, Kylian, als je mij hoort: goed bezig. Hij is gewild, hij is sterk, een goede speler. Ik mag hem graag."

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021