Officieel: Nagelsmann nieuwe trainer Bayern München Gepubliceerd op 27-4-2021 | Via ESPN

De 33-jarige trainer tekent voor vijf jaar bij Der Rekordmeister, Hansi Flick vertrekt bij Bayern.

Julian Nagelsmann is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van Bayern München. De 33-jarige trainer, die RB Leipzig verlaat, tekent een vijfjarig contract bij Der Rekordmeister. Hansi Flick vertrekt na dit seizoen bij Bayern.

Nagelsmann lag nog vast tot medio 2023 bij Leipzig en zou naar verluidt voor 25 miljoen euro naar de Duitse grootmacht vertrekken. Met dat bedrag zou Nagelsmann de duurste trainer zijn in de geschiedenis van de Bundesliga.

Met de komst van Nagelsmann, die eerder werkzaam was bij Hoffenheim, heeft Bayern München snel geschakeld na het vertrek van Hansi Flick, die Bayern vorig seizoen naar de treble leidde. Flick is de beoogde opvolger van Joachim Löw als bondscoach van Die Mannschaft. Löw stopt na het komende Europees kampioenschap en Flick was zijn assistent toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won.


"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik enthousiast ben over een mogelijke positie als coach van Bayern en dat ik die baan zou aannemen als de kans zich voor zou doen", laat Nagelsmann weten op de website van Leipzig. "Dit is iets heel speciaals voor mij en daarom wil ik alle verantwoordelijken bij RB Leipzig bedanken voor het vinden van een oplossing om deze wens van mij mogelijk te maken."

Pikante overstap
Nagelsmann was sinds het seizoen 2019-20 de trainer van Leipzig en hij loodste die ploeg vorig seizoen direct naar de halve finale van de Champions League. Dit seizoen moest uitgerekend Nagelsmann met Leipzig de aanval openen op Bayern, maar lijkt net tekort te komen. Bayern staat zeven punten voor op de nummer 2 Leipzig. Drie weken geleden verloor Leipzig nog van Bayern.

Er zijn nog drie duels te gaan in de Bundesliga, dus heeft Bayern aan één zege genoeg om kampioen te worden.

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021