Ongelukkig Utrecht-debuut Zoet bij spektakelstuk in Zwolle Gepubliceerd op 17-1-2020 | Via fox sports

Het eerste Eredivisie-duel van 2020 is geëindigd in een gelijkspel. PEC Zwolle en FC Utrecht hielden aan een spektakelstuk in Zwolle allebei een punt over: 3-3.

Jeroen Zoet kreeg bij zijn debuut als FC Utrecht-keeper meteen drie doelpunten om zijn oren. De keeper die overkwam van PSV moest bij de eerste twee schoten op zijn doel het antwoord schuldig blijven. Mike van Duinen troefde Zoet af in de eerste helft, Kenneth Paal schoot raak met een schitterend zwabberschot van grote afstand in de tweede helft. De debuterende Utrecht-doelman tastte mis en zag de bal vlak boven zijn hoofd in het doel verdwijnen. 

Utrecht was in de eerste helft op voorsprong gekomen via een strafschop van Simon Gustafson en knokte zich in de tweede helft terug van een 2-1 achterstand naar een 2-3 voorsprong dankzij doelpunten van Gyrano Kerk en Issah Abass. Yuta Nakayama hielp het laaggeklasseerde PEC Zwolle echter alsnog aan een punt: 3-3. Bij het tegendraadse schot van de Japanner was Zoet wel volledig kansloos.

PEC heeft zeventien punten na negentien duels, Utrecht stijgt naar de zesde plaats met dertig punten uit negentien Eredivisie-wedstrijden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020