Ongeslagen reeks ten einde: de cijfers van Advocaat Gepubliceerd op 20-12-2020 | Via fox sports

Aan de ongeslagen status van Feyenoord in de Eredivisie is zondag een einde gekomen. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor bij Vitesse (1-0) voor het eerst sinds 26 Eredivisie-duels.

Toen Advocaat vorig jaar oktober het stokje overnam van Jaap Stam, stond de inmiddels 73-jarige oefenmeester voor een monsterklus. Hij moest Feyenoord weer met vertrouwen laten voetballen na de pijnlijke nederlaag tegen Ajax (4-0 op 27 oktober 2019).

Advocaat kreeg de boel razendsnel op de rit en won direct zijn eerste wedstrijd als trainer van Feyenoord op het kunstgras in Venlo: 0-3. Het was het begin van een imponerende zegereeks in de competitie. Na de zeperd tegen Ajax bleef de ploeg uit Rotterdam maar liefst 26 Eredivisie-duels ongeslagen. 18 duels werden winnend afgesloten, terwijl er 8 keer werd gelijkgespeeld. 

Zondag kon Feyenoord de eerste competitienederlaag in bijna veertien maanden tijd niet voorkomen. Op bezoek bij Vitesse was Oussama Darfalou de matchwinnaar. Het betekende tevens een einde aan de langste ongeslagen reeks van alle clubs in Europa.

Advocaat kan met Feyenoord weer gaan bouwen aan een nieuwe reeks. In 1979 bleef Feyenoord langer dan 26 competitieduels ongeslagen, tevens de langste reeks zonder nederlaag voor Feyenoord in de competitie ooit (41 opeenvolgende duels). 

Het absolute record in de Eredivisie staat nog altijd op naam van Ajax. De ploeg uit Amsterdam slaagde er in 1995 in om 52 competitieduels op rij geen nederlaag te noteren. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021