Ongrijpbare Ødegaard loodst Vitesse naar finale Play-Offs Gepubliceerd op 21-5-2019 | Via fox sports

Vitesse gaat naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers versloegen FC Groningen na een sterke eerste helft met 3-1.

Martin Ødegaard was de absolute uitblinker van de wedstrijd. De Noorse spelmaker maakte binnen een minuut de openingstreffer en gaf daarna nog twee assists op Tim Matavz, die binnen een half uur voor het tweede en derde doelpunt van Vitesse tekende. De ploeg van Leonid Slutskiy ging na een wervelende eerste helft met een 3-0 voorsprong de rust in. 

Ook in de tweede helft was Vitesse de betere ploeg, maar verzuimde een vierde keer te scoren. Daardoor werd het nog spannend toen Kaj Sierhuis tien minuten voor tijd mocht scoren. Verder dan dat ene doelpunt kwam Groningen niet meer, mede doordat Remko Pasveer in de allerlaatste seconde nog een belangrijke redding verrichtte. 

In de finale is FC Utrecht de tegenstander. De Domstedelingen waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo, waar Utrecht uit ook al van had gewonnen (0-2). De eerste wedstrijd wordt vrijdag gespeeld in De Galgenwaard, de return in Arnhem is op 28 mei. (FOX Sports)

FC Utrecht - Vitesse, vrijdag 24 mei om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Mooie mijlpaal voor Willem Janssen: 350e wedstrijd Gepubliceerd op 20-9-2019
Eredivisie
Oproep: wie is jouw Walking Legend? Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Fernando Ricksen overleden Gepubliceerd op 18-9-2019
Eredivisie
Jeremiah St. Juste ex-Eredivisie speler van de week Gepubliceerd op 17-9-2019
Eredivisie
Evenaring van doelpuntenrecord deze eeuw Gepubliceerd op 16-9-2019