Ongrijpbare Ødegaard loodst Vitesse naar finale Play-Offs Gepubliceerd op 21-5-2019 | Via fox sports

Vitesse gaat naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers versloegen FC Groningen na een sterke eerste helft met 3-1.

Martin Ødegaard was de absolute uitblinker van de wedstrijd. De Noorse spelmaker maakte binnen een minuut de openingstreffer en gaf daarna nog twee assists op Tim Matavz, die binnen een half uur voor het tweede en derde doelpunt van Vitesse tekende. De ploeg van Leonid Slutskiy ging na een wervelende eerste helft met een 3-0 voorsprong de rust in. 

Ook in de tweede helft was Vitesse de betere ploeg, maar verzuimde een vierde keer te scoren. Daardoor werd het nog spannend toen Kaj Sierhuis tien minuten voor tijd mocht scoren. Verder dan dat ene doelpunt kwam Groningen niet meer, mede doordat Remko Pasveer in de allerlaatste seconde nog een belangrijke redding verrichtte. 

In de finale is FC Utrecht de tegenstander. De Domstedelingen waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor Heracles Almelo, waar Utrecht uit ook al van had gewonnen (0-2). De eerste wedstrijd wordt vrijdag gespeeld in De Galgenwaard, de return in Arnhem is op 28 mei. (FOX Sports)

FC Utrecht - Vitesse, vrijdag 24 mei om 20.45 uur LIVE op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Wedstrijdprogramma Eredivisieclub in je (digitale) agenda Gepubliceerd op 19-6-2019
Eredivisie
Vacature: Databasemanager Eredivisie CV Gepubliceerd op 18-6-2019
Eredivisie
Conceptprogramma eredivisie 2019/2020 bekend Gepubliceerd op 14-6-2019
Eredivisie
Alex Tielbeke vertrekt als directeur bij Eredivisie CV & EMM Gepubliceerd op 13-6-2019
Eredivisie
Op weg naar rookvrije voetbalstadions Gepubliceerd op 4-6-2019