Onpasseerbaar AZ passeert Groningen niet Gepubliceerd op 18-8-2019 | Via fox sports

Na twee opeenvolgende zeges in het nieuwe Eredivisie-seizoen is het AZ in Den Haag niet gelukt FC Groningen op de knieën te krijgen: 0-0.

AZ speelde tegen FC Groningen, net als donderdag tegen FC Marioepol in de Europa League, in Den Haag. Het duurt vermoedelijk nog een tijd voordat de Alkmaarders weer in hun eigen stadion terechtkunnen. Ruim een week geleden stortte een deel van het dak van het stadion in. 

Niet accuraat 

Zo veel balbezit als AZ had, zo weinig schoten op doel werden er gelost door de ploeg van Arne Slot. In 90 minuten spelen, losten de Alkmaarders geen enkel schot tussen de palen. Groningen deed het met slechts één poging op doel niet veel beter.

Hoewel beide ploegen op zoek bleven naar de openingstreffer en waarschijnlijk beslissende treffer, bleven beide doelnetten onberoerd.

Clean sheet

Het gelijkspel tegen de ploeg van Danny Buijs zal wellicht als onnodig hebben aangevoeld voor AZ, toch kunnen ze een nieuwe clean sheet noteren. De laatste tegentreffer in een officieel duel dateert inmiddels alweer van 3 maart 2019, toen er in Alkmaar met 4-2 gewonnen werd van Fortuna Sittard. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem Janssen verrast zieke Wessel in bijzondere skybox WKZ Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Henk Veerman Gepubliceerd op 25-2-2020
Eredivisie
Officieel: Ziyech rondt transfer naar Chelsea af Gepubliceerd op 24-2-2020
Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020