Ons voetbal: FC Twente geeft familie Doup toekomst Gepubliceerd op 10-12-2019 | Via fox sports

Ruim anderhalf jaar geleden zitten Monique (36) en Bart (35) totaal aan de grond. Beiden zijn werkloos en de problemen stapelen zich op. Zowel Bart als Monique raken in een depressie. Ze sluiten zich af van de buitenwereld. Ze schamen zich voor de ellendige situatie en Monique durft op een gegeven moment helemaal niet meer de straat op.

Door alle zorgen en stress heeft Monique ook nog te kampen met ernstig overwicht. Ze eet al haar zorgen en haar verdriet weg. Ook de kinderen dragen allebei een rugzakje.  De oudste is autistisch en de jongste heeft ADHD. De kinderen zijn niet van Bart maar van de eerste man van Monique. De kinderen hebben door de scheiding een trauma opgelopen en ook dat geeft veel stress in huis. Het gezin leeft maandenlang onder extreme druk en ze zien geen uitweg meer.

FC Twente, supporters voor elkaar 

Gelukkig komen ze in handen van een wijkcoach en deze wijst hen op het project Supporter voor elkaar van FC Twente. Monique en Bart zijn wat sceptisch….maar ze gaan toch naar de eerste bijeenkomst.

Als ze eenmaal bij 'FC Twente, Supporter voor elkaar' zitten, zijn ze nog wat onwennig maar als ze de opzet van het project aanhoren en ze zien dat ze niet de ‘enige’ zijn, besluiten ze om deze kans met beide handen aan te grijpen.

Ze starten met het project dat bestaat uit een twee wekelijks samen komen voor de duur van acht  maanden. Ze sporten elke bijeenkomst, volgen workshops over solliciteren, gezonde voeding en er worden veel activiteiten aangeboden voor het hele gezin. Voor Monique, Bart en de kinderen betekent het project dat hun leven ineens weer gevuld wordt met positieve dingen. Ze komen weer buiten, ze reflecteren, ze leren en ze ontmoeten heel veel lieve mensen.

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie. 

De Vriendenloterij is al 14 jaar Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. In die rol ondersteunt de Vriendenloterij de jeugdopleidingen en maatschappelijke projecten van de Eredivisieclubs.

Als deelnemer aan de Vriendenloterij kun je jouw favoriete Eredivisie-club steunen met je deelname. De helft van je lotprijs gaat namelijk direct naar de jeugdopleiding en naar de maatschappelijke projecten van de club. Klik hier en doe mee!


 


 

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie start met buitenspeltechnologie Gepubliceerd op 31-7-2020
Eredivisie
Dit seizoen vijf wissels toegestaan in de Eredivisie Gepubliceerd op 30-7-2020
Eredivisie
Programma Eredivisie 2020/21 definitief vastgesteld Gepubliceerd op 24-7-2020
Eredivisie
Concept Eredivisie programma 2020/21 bekend Gepubliceerd op 22-7-2020
Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020