Ons voetbal: Heracles Almelo helpt supporter John met bijzondere wens Gepubliceerd op 23-6-2020 | Via fox sports

Heracles Almelo-supporter John (55) verloor in maart zijn broertje Laurens aan acute leukemie. Van jongs af aan bezochten beide broers alle wedstrijden van hun favoriete club. Om zijn overleden broer te eren op een voor hun onmisbare plek, verlengt hij beide seizoenkaarten. De Almelose club nodigt John uit om samen met aanvoerder Robin Pröpper symbolisch de stoel van zijn broer in ontvangst te nemen en hem zo een stap verder te helpen in de verwerking van zijn verdriet.

John is een geboren en getogen Almeloër. Hij komt uit een groot gezin en met name met zijn jongste broer Laurens heeft hij een hechte band. De broers delen een grote liefde voor voetbal en voor Heracles Almelo in het bijzonder. Begin 2019 komt John erachter dat hij longkanker heeft en ongeneeslijk ziek is. Zijn jongste broertje en mede-Heraclied Laurens is in die periode zijn steun en toeverlaat. "Het samen kunnen delen van alle mooie voetbalherinneringen, dat gaf me vrijheid. Hij heeft me er doorheen gesleept", vertelt John.

Een jaar later gaat het steeds beter met John. Precies in die periode krijgt zijn broertje Laurens te horen dat hij zelf acute leukemie heeft. Een grote klap voor de beide broers, maar samen gaan ze het gevecht aan. Bovenop zijn ziekte krijgt Laurens influenza en hij kan de strijd niet winnen. Een enorm groot verlies, waar John het lastig mee heeft. Hij besluit hun favoriete club Heracles Almelo aan te schrijven met een wel heel bijzonder verzoek.

Hij vraagt aan Heracles Almelo of het mogelijk was om hun beide vaste stoeltjes in het stadion voor een seizoen te verlengen en daarbij de stoel van zijn broer over te nemen. "Een stoeltje is misschien voor mensen maar een ding, maar voor mij is het een bijzonder symbool", aldus John.

De club besluitt mee te werken aan dit bijzondere verzoek. Samen met aanvoerder Robin Pröpper neemt hij de stoel in ontvangst. "Mooi dat je de gedachte aan Laurens levend houdt door op zijn plek te gaan zitten. We hopen dat je je alvast even thuis voelt en dat dit de drempel, om de eerste wedstrijd te bezoeken zonder hem, iets verlaagt", moedigt Robin Pröpper John aan. "Als club krijgen we vaak bijzondere verzoeken en daar proberen we ook iets bijzonders mee te doen". De steun vanuit de club wordt door John en de familie enorm gewaardeerd.

"Het is moeilijk, maar mooi dat we hier zitten. Ik weet zeker dat Laurens van boven meekijkt en juicht voor ons, als rasechte Heraclied", aldus John. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020