Ons voetbal: Vluchteling Mo vindt nieuw thuis bij Sparta Rotterdam Gepubliceerd op 21-1-2020 | Via fox sports

Nadat de oorlog uitbreekt vlucht Mo (37) uit Syrië. Hij laat alles achter en komt in 2016 na een heftige reis aan in Nederland. In het AZC komt Mo in aanraking met Sparta Rotterdam en gaat als vrijwilliger aan de slag bij de Kasteelclub. De sympathieke vluchteling wordt al snel opgenomen in de Sparta-familie en vindt zijn nieuwe thuis. In een video deelt de Spartaan zijn aangrijpend verhaal.

Mohamed Abdou is in Syrië jarenlang advocaat totdat de oorlog uitbreekt. Noodgedwongen verlaat hij het land en laat zijn ouders, broers, vrienden en beroep achter zich. Via het asielzoekerscentrum stuit hij op een oproep voor verkeersregelaars bij Sparta Rotterdam. Mo grijpt deze kans met beide handen aan, want hij wil graag leren, in contact komen met andere mensen en de Nederlandse taal meester worden.

Mo valt al snel op met zijn sympathieke en vrolijke karakter. De Rotterdamse club promoveert de vrijwilliger naar een plaats in de keuken van het spelershome. Mo begint te stralen als hij over zijn nieuwe job praat: "Ik zorg er voor dat de spelers elke dag goed te eten krijgen. Ik vind dat fantastisch." Ook de selectie loopt inmiddels weg met de Syrische vluchteling. "Hij is iemand die heel erg betrokken is bij het verzorgen van de spelers en de spelers waarderen dat. En dat geldt voor mij even zo zeer", vertelt Sparta-trainer Henk Fraser.

"Wij beseffen ons heel goed in welke omgeving we werken. We kunnen met Sparta een mooi platform bieden en mensen weer aan banen helpen. Ik denk zelfs dat het voor ons een verplichting is", aldus de hoofdtrainer. Mo ziet zijn vrijwilligersbaan als een opstapje naar de toekomst: "Ik voel dat ik echt gewaardeerd wordt. Sinds ik bij Sparta werk heb ik de kans om mijn leven weer op te bouwen."

De videoserie is een initiatief van de Eredivisie CV, FOX Sports en VriendenLoterij, maatschappelijk partner Eredivisie.

De Vriendenloterij is al 14 jaar Maatschappelijk Partner van de Eredivisie. In die rol ondersteunt de Vriendenloterij de jeugdopleidingen en maatschappelijke projecten van de Eredivisieclubs.

Als deelnemer aan de Vriendenloterij kun je jouw favoriete Eredivisie-club steunen met je deelname. De helft van je lotprijs gaat namelijk direct naar de jeugdopleiding en naar de maatschappelijke projecten van de club. Klik hier en doe mee!

 

Uitgelicht

Eredivisie
Buijs zorgt voor stabiliteit bij FC Groningen Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
PSV vol vertrouwen naar Vitesse Gepubliceerd op 21-2-2020
Eredivisie
Deyovaisio Zeefuik: sterkhouder van FC Groningen? Gepubliceerd op 20-2-2020
Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020