Feyenoord met dank aan Linssen eenvoudig langs Heerenveen Gepubliceerd op 23-12-2020 | Via fox sports

Feyenoord heeft het jaar positief afgesloten. In de Kuip maakte Bryan Linssen alle doelpunten voor de Rotterdammers tegen sc Heerenveen: 3-0.

Trainer Dick Advocaat kon niet over spits Nicolai Jørgensen beschikken, de Deen kampt met een liesblessure. Aanvoerder Steven Berghuis keerde aan de rechterflank terug van een blessure en Advocaat gaf Bryan Linssen een kans in de spits.

Dat bleek een goede zet, want hij stond driemaal op de juiste plek om de bal in het net te leggen. De opluchting was zichtbaar bij de van Vitesse overgekomen aanvaller, hij wist hiervoor pas één competitietreffer voor de Rotterdammers te maken. De doelpunten vielen in de tweede helft, eerst was linksback Tyrell Malacia de aangever en ook Berghuis mocht een assist aantekenen. In de extra tijd knikte hij ook nog een corner van Jens Toornstra binnen.

Feyenoord overheerst

Feyenoord domineerde vanaf het begin de wedstrijd en kwam in de eerste helft al dichtbij een doelpunt. Vooral Luciano Narsingh, die vanaf de linkerkant speelde, was dichtbij, maar hij gleed een intikker tegen de buitenkant van de paal. Waar Heerenveen in de eerste helft nog wat kansen creëerde, had keeper Nick Marsman het in het tweede deel van de wedstrijd een stuk rustiger.

Feyenoord sluit door de zege het jaar af als nummer drie van de ranglijst. De Friezen blijven staan op de achtste positie.

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
Vitesse-FC Utrecht in het teken van Theo Bos en KWF Gepubliceerd op 12-1-2021
Eredivisie
AJAX - PSV bezorgt ESPN meteen record Gepubliceerd op 11-1-2021