Ooijer en Van der Gouw treden toe tot PSV-staf rond Schmidt Gepubliceerd op 19-6-2020 | Via fox sports

PSV heeft de technische staf rond de nieuwe hoofdtrainer Roger Schmidt rond.

De 53-jarige Duitser, die al in maart een contract tekende voor twee seizoenen, krijgt assistentie van André Ooijer, Lars Kornetka en de al eerder aangestelde Jörn Wolf. Raimond van der Gouw komt over van Vitesse en volgt Ruud Hesp op als keeperstrainer. Bas Roorda neemt de taken over van teammanager Mart van den Heuvel.

Benjamin Kügel, landgenoot van Schmidt, Wolf en Kornetka, wordt de fysieke trainer bij de hoofdmacht van PSV. De 40-jarige Duitser behoorde tot de begeleidingsstaf van het nationale elftal dat in 2014 de wereldtitel veroverde.

"We denken dat we erin geslaagd zijn om de juiste personen aan elkaar te koppelen", zegt technisch manager John de Jong, die samen met Schmidt de nieuwe staf samenstelde. "Met de combinatie van gerenommeerde mannen uit het netwerk van Roger Schmidt, enkele echte PSV'ers en Raimond van der Gouw, creëren we in onze ogen een staf die complementair is. Wij wilden graag een frisse wind rondom de A-selectie creëren, met tevens ruimte voor het typische PSV-DNA. Dat laatste is zowel in de technische als ondersteunende staf dik in orde. Schmidt zorgt vanzelfsprekend voor het nieuwe geluid." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Speelschema ‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ bekend Gepubliceerd op 8-7-2020
Eredivisie
Top Notch en Noah’s Ark ontwerpen de nieuwe Eredivisiebal 2020/21 Gepubliceerd op 7-7-2020
Eredivisie
Betaald voetbalclubs veilen unieke items tijdens Meer dan Voetbal-week Gepubliceerd op 6-7-2020
Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020