Ook ADO heeft geen antwoord op aanvalsduo Vlap - Lammers Gepubliceerd op 9-3-2019 | Via fox sports

Michel Vlap en Sam Lammers hebben sc Heerenveen aan de overwinning geholpen tegen ADO Den Haag. Vlap maakte er twee, Lammers één. Daardoor kreeg Abdenasser El Khayati geen beloning voor een assist en een goal: 2-3.

De openingsfase was nog duidelijk voor de thuisploeg. Al na een minuut had Lex Immers de score moeten openen. Eerst stuitte hij op Warner Hahn, bij de rebound werd de bal van de lijn gehaald. Het offensief van ADO hield aan tot de openingstreffer van Michel Vlap. 

De middenvelder bleef koel oog-in-oog met Robert Zwinkels nadat hij op precies de juiste snelheid de bal had meegekregen van aanvalspartner Sam Lammers. ADO was volledig de kluts kwijt en mocht van geluk spreken dat Heerenveen daarna niet scherp was voor het doel. Lammers wist zich keer op keer vrij te maken van Tom Beugelsdijk, maar kon zijn acties niet belonen met een doelpunt. 

ADO haalde de rust met 0-1 en kwam in de tweede helft terug in de wedstrijd via Tomas Necid. Met Abdenasser El Khayati uiteraard als aangever, kopte Necid de 1-1 achter Hahn. Lang kon het stadion niet genieten van de gelijkmaker, want Vlap scoorde uit een directe vrije trap. Robert Zwinkels zag de bal in de bovenhoek verdwijnen: 1-2.

Sam Lammers besliste in de slotfase de wedstrijd na een snelle counter, voor El Khayati uit een penalty de eindstand op 2-3 bepaalde. Lammers, Vlap en El Khayati hebben nu veertien competitietreffers achter hun naam staan.

De Friezen staan na een goede reeks van zes duels zonder nederlaag ondertussen achtste met 33 punten. ADO heeft vijf punten minder en staat twaalfde.(FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
Vandaag is het #VoetbalShirtVrijdag Gepubliceerd op 8-5-2020