Ook bij Heracles leveren spelers en staf salaris in Gepubliceerd op 13-5-2020 | Via fox sports

Spelers, staf en directie van Heracles Almelo leveren salaris in om hun club tijdens de huidige coronacrisis tegemoet te komen. Ook zijn er afspraken gemaakt over het afzien van premies en bonussen.

Met het financiële maatregelenpakket wordt het akkoord gevolgd dat de sociale partners in het betaald voetbal onlangs afsloten.

Komende week gaat de directie ook met het kantoorpersoneel in gesprek over het inleveren van salaris. De maatregelen zijn van kracht zo lang wedstrijden zonder publiek worden gespeeld.

"We zitten in een fase die vraagt om toewijding van iedereen die de club een warm hart toedraagt", laat algemeen directeur Rob Toussaint weten. "Ondanks de vervelende boodschap is de bereidwilligheid bij de spelers en staf gelukkig groot. Zij denken in het belang van de club. Uiteraard dragen ook wij als directie bij door in te leveren."

Volgens Toussaint zijn er nog veel onzekerheden. "We teren behoorlijk in op onze liquide middelen. Daarnaast houden we op dit moment rekening met een teruggang van 20 tot 40 procent in onze begroting. We moeten alle zeilen bijzetten en zullen met iedereen die betrokken is bij de club vechten voor Heracles Almelo." (ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020
Eredivisie
De Eredivisie(clubs) tijdens de coronacrisis Gepubliceerd op 31-3-2020
Eredivisie
Eredivisie Shirt Festival: Willem II mooiste shirt aller tijden, nét voor Feyenoord en Ajax Gepubliceerd op 8-5-2020