Ook Hendrix ontbreekt door corona, KNVB wijst nieuw uitstelverzoek PSV af Gepubliceerd op 1-11-2020 | Via fox sports

PSV heeft vanochtend een nieuwe poging ondernomen om de wedstrijd van zondagmiddag tegen ADO Den Haag te laten verzetten. De KNVB ging net als vrijdag opnieuw niet mee in de beweegredenen en verplicht de Eindhovenaren te spelen tegen de Hagenezen.

Naast de vier blessures en de problemen met overbelaste spelers, heeft PSV inmiddels negen coronagevallen in de selectie. Jorrit Hendrix en doelman Vincent Müller zijn dit weekend positief bevonden. Hendrix was vorige week nog aanvoerder tegen Vitesse.

Eerder werden Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Pablo Rosario, Joël Piroe, Maxime Delanghe, Timo Baumgartl en Nick Viergever positief getest. 

Net voldoende spelers

Bij Jong PSV zijn vijf spelers positief: Shurandy Sambo, Justin De Haas, Djenairo Daniels, Cheick Touré en Kyan van Dorp. “We kunnen net aan voldoen aan het minimaal aantal spelers”, laat algemeen directeur Toon Gerbrands optekenen op de clubwebsite. "Naar de letter van de afspraken die zijn gemaakt over voetballen in coronatijd moeten we spelen, maar er staan vanmiddag spelers op het veld die eigenlijk niet kunnen spelen vanwege dreigende overbelasting en dus kans op blessures."

"We spelen, maar we houden hier een hele nare smaak aan over", zegt Gerbrands. Eerder deze week verzocht de clubleiding van PSV al de KNVB het thuisduel met ADO Den Haag te verplaatsen in het kader van de veranderagenda Eredivisie.

Het verzoek van PSV om de thuiswedstrijd  tegen ADO uit te stellen, voldoet volgens competitiemanager Jan Bluyssen van de KNVB niet aan de criteria. "Een club moet daarvoor minder dan twaalf veldspelers en een doelman beschikbaar hebben. Dat hebben we met alle clubs afgesproken", zegt Bluyssen.

PSV had zich graag optimaal willen voorbereiden op de Europa League-wedstrijd tegen PAOK, komende donderdag in Griekenland. De Eindhovenaren hebben na twee duels drie punten in de groepsfase. (FOX Sports)

PSV - ADO Den Haag is vanmiddag om 16.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1

Uitgelicht

Eredivisie
Vanavond live in speelronde 3 van de eDivisie: topper Ajax - PSV Gepubliceerd op 17-11-2020
Eredivisie
Prachtig eerbetoon Doesburg en Danilo in voetsporen Romário Gepubliceerd op 24-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Feyenoord op recordjacht Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Karlsson doet Idrissi (voorlopig) vergeten in Alkmaar Gepubliceerd op 20-11-2020
Eredivisie
Oud-keeper en Eredivisie-recordhouder Doesburg overleden Gepubliceerd op 18-11-2020