Ook Zweden getroffen door corona, Kulusevski en Svanberg in isolatie Gepubliceerd op 8-6-2021 | Via ESPN

De Zweedse middenvelder reist daarom niet mee naar Göteborg met de nationale ploeg, hij blijft wel gewoon onderdeel van de selectie.

Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg zijn positief getest op corona. De Zweedse middenvelders reizen daarom niet mee naar Göteborg met de nationale ploeg, maar blijven wel gewoon onderdeel van de selectie. 

De besmetting is een hard gelach voor de Zweedse selectie, die het ook al zonder sterspeler Zlatan moeten stellen. Kulusevski (21) is ook een belangrijke speler voor Zweden. De Juventus-speler wordt sinds 2019 steevast geselecteerd door bondscoach Janne Andersson. Ook Svnaberg speelt in de Italiaanse Serie A, maar dan voor Bologna. 

Andersson verwacht dat Kulusevski er in de eerste wedstrijd tegen Spanje, sowieso niet bij is: ''Jammer voor ons, maar vooral voor Dejan zelf. We zullen geen vervanger oproepen, maar hopen dat Dejan na de wedstrijd tegen Spanje weer kan aansluiten bij de selectie'', aldus de bondscoach.

''Vanmorgen vertelde Dejan Kulusevski ons dat hij verkoudheidsverschijnselen had. Dejan werd meteen getest en die test was positief. Dejan is sindsdien geïsoleerd gehouden van de rest van de groep en is niet met ons meegereisd naar Göteborg'' zegt teamdokter Anders Valentin op de site van de Zweedse bond.

Het EK begint voor Zweden op maandag 14 juni als er om 21.00 uur wordt afgetrapt tegen Spanje in Estadio La Cartuja in Sevilla.

Uitgelicht

Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021
Eredivisie
Genomineerden Eredivisie Speler- en Speler U21 van het Jaar bekend Gepubliceerd op 28-5-2021