Oosting opvolger Grim als hoofdcoach RKC Gepubliceerd op 8-6-2021 | Via ESPN

De 49-jarige Emmenaar begint in Noord-Brabant aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Joseph Oosting is gepresenteerd als nieuwe coach van RKC Waalwijk. De 49-jarige Emmenaar begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Oosting tekent een tweejarig contract in Waalwijk.

RKC plukt de coach weg als assistent van Vitesse, een rol die hij sinds eind 2019 vervulde. In december 2019 was Oosting vier wedstrijden interim-coach bij de Arnhemmers, toen Leonid Slutskiy vertrok. Drie van de vier wedstrijden werden destijds gewonnen onder leiding van de Drent. Bij de Waalwijkers is hij de opvolger van Fred Grim, die deze zomer naar Willem II vertrekt. 

Oosting kijkt uit naar het hoofdtrainerschap in Waalwijk. "Op de eerste plaats ben ik trots op de kans die ik bij RKC Waalwijk krijg om als hoofdtrainer in het Betaalde Voetbal aan de slag te gaan", laat hij weten op de clubwebsite. "Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het seizoen, samen met het team, supporters & partners van RKC."

Weggeplukt bij Vitesse

Oosting was als assistent-trainer vier jaar werkzaam bij FC Emmen en vertrok daarna naar Vitesse. Eerst werkte hij daarbij met de jeugd, waarmee hij met de Onder 19 de nationale beker won en met Jong Vitesse kampioen werd in de derde divisie. Tussendoor was hij drie maanden coach bij tweededivisionist HHC Hardenberg, maar dat was minder succesvol met geen overwinning in elf wedstrijden.  

Oosting rondde in mei de cursus tot coach betaald voetbal af en ontvangt daarvan in het najaar officieel zijn diploma. Als voetballer speelde hij bij FC Emmen en Veendam alvorens hij naar de amateurs vertrok. Bij WKE werd hij landskampioen bij de amateurs. Thijs Oosting kwam als zoon van afgelopen seizoen uit voor RKC, dat hem huurde van AZ. De aanvallende middenvelder scoorde vier keer in zeventien wedstrijden voor de Waalwijkers. 

Uitgelicht

Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021
Eredivisie
Genomineerden Eredivisie Speler- en Speler U21 van het Jaar bekend Gepubliceerd op 28-5-2021