Update: Promes verdacht van steekpartij, ontkent beschuldiging Gepubliceerd op 13-12-2020 | Via fox sports

Quincy Promes blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. Dat heeft de politie laten weten na verhoor van de voetballer van Ajax. Maandag wordt Promes, die de beschuldiging via zijn advocaat ontkent, weer verhoord en gaat het onderzoek verder.

De 47-voudig international van Oranje werd zondagochtend gearresteerd vanwege mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij in Abcoude in juli. Volgens De Telegraaf raakte een familielid van Promes zwaargewond. De man liep onder meer zeer ernstig knieletsel op. Hij deed volgens de krant een maand geleden aangifte bij de politie.

"Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse" 

Promes betwist uitdrukkelijk de beschuldiging. "Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek", was de schriftelijke reactie van diens advocaat.

Promes moet maximaal drie dagen in de cel blijven. Daarna kan de voorlopige hechtenis worden verlengd ."Dat zal afhangen van zijn eigen verklaring en of hij wil meewerken aan het onderzoek. Als hij zich op zijn zwijgrecht beroept, dan kan je langer in voorlopige hechtenis blijven. Het feit waarvan hij wordt verdacht is mishandeling met zware lichamelijke letsel. Daar staat een gevangenisstraf op van maximaal vier jaar", zei misdaadjournalist John Van den Heuvel in Goedemorgen Eredivisie.

Reactie Ajax 

Een woordvoerder van Ajax spreekt van een 'vervelende kwestie'. "Maar als je ergens van wordt beschuldigd, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen."

Eerder bevestigde de Amsterdamse club alleen dat hij zondag ontbrak op de training. De 28-jarige Amsterdammer speelde zaterdag nog de hele wedstrijd tegen PEC Zwolle (4-0). Promes nam het tweede doelpunt voor zijn rekening. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Vooruitblik: Titelkoorts in Arnhem Gepubliceerd op 22-1-2021
Eredivisie
Zakelijke relaties van betaald voetbalclubs zeer positief over partnership Gepubliceerd op 20-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Klaas-Jan Huntelaar op voor zijn laatste kunstje? Gepubliceerd op 15-1-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Reuzendoder AZ op weg naar volgende topper Gepubliceerd op 13-1-2021
Reactie op de nieuwe corona maatregelen van het Nederlandse betaald voetbal Gepubliceerd op 12-1-2021