Optimisme over ontsnapping FC Emmen: "Horde één is genomen" Gepubliceerd op 13-4-2021 | Via ESPN

De ploeg van Dick Lukkien steekt in goede vorm met vijftien punten uit de laatste zeven duels.

FC Emmen is hard op weg het een paar maanden geleden onmogelijke geachte te presteren. De ploeg van trainer Dick Lukkien steekt in een uitstekende vorm en lijkt directe degradatie uit de Eredivisie nog te kunnen voorkomen.

Binnen en buiten de club is de stemming positief wat betreft de mogelijke ontsnapping. Voorzitter Ronald Lubbers was naar eigen zeggen altijd al optimistisch. "Ik heb maar een moment gehad dat het geloof een deukje kreeg en dat was toen we verloren in Waalwijk", doelt Lubbers op de late nederlaag tegen RKC op 12 februari.

In de eerste 22 duels dit seizoen werden slechts zes punten gesprokkeld, maar in de laatste zeven wedstrijden maar liefst vijftien. Ook werd er in die reeks niet meer verloren. Zodoende is FC Emmen concurrenten VVV-Venlo en Willem II tot op een punt genaderd.

'Wondertje uit Zuidooost-Drenthe'

"Als we dit gaan redden kan je wel spreken van een klein wondertje uit Zuidoost-Drenthe", vertelt oud-speler en analist Ernst Söllner. Hij gelooft volop in de handhaving van zijn club. "Ik ga ervanuit dat het lukt", vertelt Söllner. "We zijn nu al zo ver. Dit mag je niet meer uit handen geven."

Ook RTV Drenthe-journalisten Niels Dijkhuizen en René Posthuma hebben vertrouwen in FC Emmen. "Je moet er wel in geloven toch?", stelt Dijkhuizen. "De concurrenten, met name VVV, zijn de weg kwijt."

De voorzitter houdt daarentegen toch nog een flinke slag om de arm. "Horde één is genomen. De aansluiting is een feit", is Lubbers realistisch. "Het zal nu moeten gebeuren, we zijn er nog niet."

Uitgelicht

Eredivisie
Van tracking- en event data naar een videoserie voor voetballiefhebbers Gepubliceerd op 18-5-2021
Eredivisie
Play-offs wedstrijden mét publiek dankzij pilot met testbewijzen Gepubliceerd op 14-5-2021
Eredivisie
Wedstrijdschema's play-offs Europees voetbal en nacompetitie Gepubliceerd op 17-5-2021
Eredivisie
Vooruitblik: FC Groningen zonder Sergio Padt, dat wordt even wennen Gepubliceerd op 15-5-2021
Eredivisie
Eredivisie onthult logo in aanloop naar jubileumseizoen Gepubliceerd op 12-5-2021