Opwindend einde in flets duel levert PEC en Willem II geen doelpunten op Gepubliceerd op 24-10-2020 | Via fox sports

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen kwam niet tot scoren in het fletse duel, dat wel een spectaculair einde kende.

Een kopbal van Vangelis Pavlidis belandde op de paal, de VAR veranderde een ogenschijnlijke strafschop in een vrije trap en die vrije trap mondde uit in een afgekeurd doelpunt. Het is een korte samenvatting van de slotminuten in Zwolle, waar Jan-Arie van der Heijden dacht Willem II net voor het laatste fluitsignaal aan een zege te helpen. Maar zijn treffer werd dus afgekeurd omdat zijn ploeggenoot Sebastian Holmén buitenspel stond. PEC Zwolle speelde tevens de laatste vijf minuten met tien man na een tweede gele kaart voor Mustafa Saymak.

PEC en Willem II hebben slechts een van de eerste zes competitieduels gewonnen. De thuisploeg had voor rust het betere van het spel, zonder tot heel veel uitgespeelde kansen te komen. Na de hervatting was het spel meer in evenwicht.

De Zwollenaren beleefden de afgelopen weken een lastige competitiestart met zware wedstrijden tegen PSV (0-3), Feyenoord (0-2), AZ (1-1) en Sparta (4-0). De formatie stelde woensdag in de uitwedstrijd tegen RKC teleur (1-1).

Willem II, de nummer vijf van het afgebroken seizoen in de Eredivisie, won tot dusver alleen van Heracles Almelo (4-0). (FOX Sports/ANP)

 

Uitgelicht

Eredivisie
Vanaf januari beperkt aantal stadionbezoekers toelaten kan noodscenario afwenden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Arne Slot als AZ-trainer: meeste clean sheets en punten per wedstrijd Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Pavlidis bij Griekse Eredivisie-goden Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Betaald voetbal herdenkt Maradona met minuut stilte Gepubliceerd op 27-11-2020
Eredivisie
Ruim 10 miljoen unieke kijkers voor de buis voor Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie Gepubliceerd op 26-11-2020