Oranje-opponent Oostenrijk speelt gelijk tegen Slowakije Gepubliceerd op 6-6-2021 | Via ESPN

Engeland en Denemarken winnen wel.

Het Oostenrijkse voetbalelftal heeft in voorbereiding op het Europees kampioenschap gelijkgespeeld tegen Slowakije. In Wenen bleef het 0-0 tussen de beide deelnemers aan het evenement. Oostenrijk is binnenkort tegenstander van Oranje in de groepsfase van het EK.

Ondrej Duda was dichtbij de openingstreffer voor de Slowaken, maar zijn schot werd vlak voor de doellijn geblokt door een op de grond gevallen teamgenoot. De Oostenrijkers daarentegen raakten twee keer de paal, één keer door Florian Grillitsch en één keer door voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic.

Enkele dagen eerder verloor Oostenrijk in Middlesbrough van Engeland, 1-0.

Oostenrijk speelt in de groepsfase van het EK verder tegen Oekraïne en Noord-Macedonië. Slowakije is ingedeeld bij Spanje, Zweden en Polen.

Rashford schiet Engeland langs Roemenië

Een nog wat experimenteel Engels elftal heeft de laatste oefenwedstrijd voor het Europees kampioenschap voetbal gewonnen. De formatie van bondscoach Gareth Southgate versloeg Roemenië in Middlesbrough met 1-0. Na 68 minuten scoorde Marcus Rashford. De aanvaller van Manchester United benutte een strafschop.

Rashford was deze keer aanvoerder. "Van de spelers die aan dit duel begonnen heeft hij verreweg de meeste ervaring", zei Southgate. "Nu heeft hij de kans gehad om te laten zien dat hij in het veld ook een leider is." Normaal gesproken is Harry Kane aanvoerder. De topschutter van Tottenham Hotspur zat deze keer op de bank. Southgate geeft veel van zijn topspelers na een zwaar seizoen extra rust.

Jordan Henderson viel meteen na rust in en maakte daarmee zijn rentree. De captain van Liverpool stond lange tijd aan de kant met een blessure. De middenvelder mocht ook een penalty nemen tegen de Roemenen, maar miste.

Verdediger Harry Maguire van Manchester United, die vorige maand een enkelblessure opliep, ontbrak nog in de Engelse wedstrijdselectie.

Engeland speelt in de groepsfase van het EK tegen Kroatië, Schotland en Tsjechië. Roemenië is niet van de partij.

Denemarken wint van Bosnië

Denemarken heeft een oefenwedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina gewonnen. In Brøndby versloeg de deelnemer aan het naderende Europees kampioenschap voetbal de tegenstander met 2-0.

Martin Braithwaite opende de score voor het elftal van bondscoach Kasper Hjulmand. De spits van Barcelona deed dat na 18 minuten. Ongeveer een kwartier voor tijd werd het 2-0 door Andreas Cornelius.

De oud-Ajacieden Christian Eriksen en Kasper Dolberg speelden mee met de Denen.

Denemarken speelt in de groepsfase van het EK tegen Finland, België en Rusland.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021