Osaka treft Brady in finale Australian Open Gepubliceerd op 18-2-2021 | Via ESPN

Naomi Osaka kwam geen moment in de problemen tegen Serena Williams

Serena Williams is gestrand in de halve finales van de Australian Open in een poging haar 24e grandslamtitel te veroveren. De 39-jarige Amerikaanse, als tiende geplaatst in Melbourne, was kansloos tegen de Japanse Naomi Osaka: 3-6 4-6.

De 23-jarige Osaka, nummer 3 van de wereld, kwam geen moment in de problemen en speelde nagenoeg foutloos en met veel druk. Ze had 1 uur en 15 minuten nodig om Williams te verslaan. Osaka benutte 100 procent van haar breakpoints, Williams slechts 29 procent. Over de hele partij wist Williams maar vier punten op de opslag van de Japanse, die wel acht dubbele fouten sloeg, te pakken.

Record
Williams hoopte in Melbourne de Australische Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, eindelijk te evenaren. Vier jaar geleden won de Amerikaanse routinier in Australië voor het laatst een grand slam. Sindsdien verloor ze vier finales, waaronder in 2018 op de US Open tegen Osaka.

"Ik had 5-0 kunnen voorstaan, maar ik maakte zoveel fouten dat...", zo was Williams bezig met het beantwoorden van een vraag na afloop van de partij. Ze maakte haar antwoord niet af en werd emotioneel. Toen Williams vervolgens werd gevraagd of ze wist waarom haar foutenlast zo hoog was, gaf ze kort antwoord. "Ik weet het niet, het is voorbij."

Bij het verlaten van de baan legde Williams bij het zwaaien naar het publiek een hand op haar hart. Alsof ze vaarwel zegde. "Ik weet het niet. Als ik op een dag afscheid neem, zal ik het aan niemand vertellen", zei Williams daarover.

Jennifer Brady
Osaka treft in de finale Jennifer Brady, de nummer 24 van de wereld. Brady heeft zich op de Australian Open voor het eerst in haar loopbaan geplaatst voor de finale van een grandslamtoernooi. Ze was de Tsjechische Karolina Muchova in drie sets de baas: 6-4 3-6 6-4. Na bijna twee uur benutte de 25-jarige Brady pas haar vijfde wedstrijdpunt.

Brady reikte vorig jaar al tot de halve finales van de US Open. Daarvoor was ze nooit voorbij de vierde ronde gekomen op de grandslamtoernooien. Tijdens haar laatste twee deelnames in Melbourne verloor ze al in de eerste ronde.

Fans
Tijdens de laatste dagen van de Australian Open zijn per sessie 7477 fans welkom in de Rod Laver Arena. Dat is bijna de helft van de totale capaciteit van het centercourt. De organisatie meldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is op plekken waar het houden van voldoende afstand niet mogelijk is.

De afgelopen vijf dagen was publiek niet welkom op Melbourne Park na een lockdown in de staat Victoria.

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021