Oud-Vitessenaar Van Bergen helpt Heerenveen aan zege na knappe comeback Gepubliceerd op 29-11-2019 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft Vitesse de vijfde Eredivisie-nederlaag op rij bezorgd. Ondanks een snelle 0-2 voorsprong in Heerenveen ging de ploeg van Leonid Slutskiy weer onderuit, mede dankzij een glansrol van Mitchell van Bergen: 3-2.

Van Bergen verliet in augustus 2018 Vitesse voor Friesland nadat zijn definitieve doorbraak in Arnhem uitbleef. Tegen zijn oude club liet hij echter opnieuw zien dat hij grote stappen heeft gemaakt. De rappe buitenspeler was verantwoordelijk voor de 2-2 na een geweldige rush en gaf de assist voor de beslissende 3-2 van Jens Odgaard.

Spits Odgaard zorgde voor het hoogtepunt van de avond met een technisch zeer knappe goal. De aanname met rechts was verfijnd, daarna scoorde de Deen uit de draai met zijn favoriete linkerbeen.

Vitesse leek in de eerste helft nog op weg naar de eerste zege sinds 19 oktober toen Tim Matavz en Bryan Linssen twee keer toesloegen in het eerste half uur: 0-2. Een overtreding van Danilho Doekhi bood Hicham Faik voor rust echter nog een kans op de aansluitingstreffer vanaf de strafschopstip: 1-2.

In de tweede helft liet Vitesse zich wegdrukken door Heerenveen en bleek de vijfde nederlaag op rij onafwendbaar.  Vitesse verloor in 1979, 2003 en 2006 ook vijf Eredivisie-duels op rij. Voor Slutskiy was dat reden om na de wedstrijd op te stappen.

Heerenveen passeert Vitesse op de ranglijst en stijgt met 26 punten uit 15 duels naar de vierde plaats, de Arnhemmers staan zesde met een punt minder. (FOX Sports

 

Uitgelicht

Eredivisie
ADO Den Haag helpt supporter en ex-verslaafde Michael met een gezonde leefstijl Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Komst Robben zorgt voor run op seizoenkaarten FC Groningen Gepubliceerd op 30-6-2020
Eredivisie
Maximale flexibiliteit in nieuwe speeldagenkalender 2020-21 Gepubliceerd op 26-6-2020
Eredivisie
‘FOX Sports Eredivisie Comeback’ Vanaf 1 augustus live op FOX Sports Gepubliceerd op 25-6-2020
Eredivisie
De bal gaat snel weer rollen in de Eredivisie Gepubliceerd op 24-6-2020