Oussama Idrissi opnieuw Speler van de Maand, Sinisterra grootste talent Gepubliceerd op 7-2-2020 | Via fox sports

Oussama Idrissi is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvaller van AZ heeft op basis van statistieken het best gepresteerd in januari.

Idrissi schrijft geschiedenis door als eerste speler de prijs twee maanden op rij te winnen. Luis Sinisterra neemt de bokaal voor Speler van de Maand U21 in ontvangst.

Idrissi was in zijn eerste officiële wedstrijd van het nieuwe jaar al na 27 minuten trefzeker. De 23-jarige linksbuiten kwam vanaf de linkerkant naar binnen en haalde knap uit in de verre hoek. Na een uur spelen viel Idrissi uit met een blessure en zag hij zijn teamgenoten een voorsprong tegen Willem II uit handen geven (1-3 verlies).

In de weken daarna vervolgde AZ de titeljacht met twee overwinningen. In Heerenveen wonnen de Alkmaarders met een klein verschil (1-2), in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk eiste Idrissi de hoofdrol op door twee keer te scoren (4-0). Ook hier liet de linksbuiten zijn handelsmerk zien: naar binnen dribbelen en uithalen vanaf afstand.  

Idrissi scoorde dit seizoen in 21 wedstrijden 12 keer, één doelpunt meer dan in zijn voorgaande anderhalf jaar bij de Alkmaarders (11 doelpunten in 44 eredivisiewedstrijden). Daarnaast noteerde Idrissi in januari 15 geslaagde dribbels en 16 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander.

Doordat Idrissi ook de bokaal in december won is hij de eerste speler die twee maanden op rij uitgeroepen is tot Eredivisie-speler van de maand. Daarnaast is Idrissi, na Frenkie de Jong (december 2018 en februari 2019), de tweede speler die in één seizoen twee keer de maandprijs wint.

Sinisterra Talent van de Maand

Luis Sinisterra is door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. Onder leiding van trainer Dick Advocaat is Feyenoord bezig aan een uitstekende reeks: acht van de tien wedstrijden werden gewonnen en de ploeg klom van plaats twaalf naar een gedeelde derde plek. Sinisterra speelde een belangrijke rol in de opmars van Feyenoord door in drie opeenvolgende duels te scoren. Zowel tegen sc Heerenveen (3-1), Heracles Almelo (2-3) als FC Emmen (3-0) trof de Colombiaan het doel.

De 20-jarige aanvaller schoot in januari acht keer (vijf keer op doel), dribbelde 15 keer met de bal en noteerde 20 balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander. Na Orkun Kokcü (december) is Sinisterra de tweede Feyenoord-speler die dit seizoen de prijs voor Speler van de Maand U21 in ontvangst neemt.

Het interview met Sinisterra verschijnt later vandaag op foxsports.nl en is vanavond te zien in FOX Sports Vandaag. 

Uitgelicht

Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020
Eredivisie
Uitslag #OneToWatch: fans kijken vooral uit naar Antony, Madueke en Danilo Gepubliceerd op 11-9-2020