Overeem keert terug in het kickboksen Gepubliceerd op 8-6-2021 | Via ESPN

Nederlander tekent contract bij Glory

Alistair Overeem maakt binnenkort zijn terugkeer in het kickboksen. De voormalig UFC-vechter heeft een contract getekend bij Glory. 

In maart moest de 41-jarige Overeem noodgedwongen weg bij de UFC, waar hij nog een contract had. Een maand eerder verloor hij zijn laatste partij van de Rus Alexander Volkov. Het is de voormalig Strikeforce en DREAM kampioen uiteindelijk niet gelukt om ook de titel te pakken in de UFC. In 2016 was hij er dicht bij, maar verloor hij in het titelgevecht van Stipe Miočić.

Ondanks interesse van andere MMA-organisaties keert Overeem terug naar het kickboksen, waar hij ook succesvol was. In 2010 won hij de K-1 World Grand Prix. Veertien kickbokspartijen heeft Overeem achter zijn naam staan, daarvan heeft hij er tien gewonnen. Overeem boekte in het kickboksen bijzondere overwinningen op onder meer Peter Aerts, Gokhan Saki, Tyrone Spong en Badr Hari.

"We zijn enorm enthousiast dat Alistair Overeem zich bij Glory voegt", aldus Pierre Andurand, voorzitter van deze organisatie. "Alistair is een van de meest veelzijdige en interessante zwaargewichten aller tijden. Vandaag is een historische dag voor deze sport en voor Glory-fans, met 'thrillers' van gevechten op komst die iedereen wil zien."

Wanneer Overeem zijn rentree precies maakt is nog niet duidelijk. Ook toppers als Rico Verhoeven en Badr Hari staan onder contract bij Glory.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021