Overmars bespreekt transferperiode: "Hadden één speler graag gewild" Gepubliceerd op 9-10-2020 | Via fox sports

Ook bij Ajax zit de transferperiode erop. Directeur voetbalzaken Marc Overmars haalde in de laatste week Davy Klaassen en Sean Klaiber naar Amsterdam, waar hij eerder al vroeg had toegeslagen met Antony en Mohammed Kudus. Maar niet alles lukte...

"We wilden heel graag nog een speler halen, maar dat is niet gelukt", geeft Overmars toe tegenover Ajax TV. Over welke speler het gaat wil hij niet zeggen.

Onana en Tagliafcio blijven 

Spelers die verrassend genoeg bleven bij Ajax zijn Nicolas Tagliafico en Andre Onana. Voor Overmars is dat de grootste winst van afgelopen zomer.

"Als je me drie maanden geleden gevraagd had, wie gaan er weg? Dan had ik Onana en Tagliafico als eerste genoemd", aldus Overmars. "Door de huidige omstandigheden is het niet gebeurd. Als wij die twee ook nog eens moesten vervangen, dan verlies je zo zeven a acht basisspelers van twee jaar geleden."

Ihattaren en Zahavi

In de geruchtenmolen kwamen er ook twee PSV-spelers langs. Was Mohamed Ihattaren Ajax in de zomer een optie voor Ajax?

"Op dit moment eigenlijk niet. Het is wel een type speler die bij Ajax zou kunnen passen. Maar op dit moment niet."

En dan was er nog dat verhaal over de nieuwe PSV Spits Eran Zahavi. Stond die nou wel of niet ook op het lijstje van Ajax?

"Het is een hele goede speler. Ik heb contact gehad met zijn management. En als er bij ons voorin veranderingen hadden plaatsgevonden, was het voor ons, misschien, een kandidaat geworden. Zo ver is het niet gekomen en toen hebben we het laten rusten."

Terugkeer Schöne?

Een terugkeer als speler bij Ajax zit er voor Lasse Schöne niet in. De in Amsterdam geliefde nestor werd door zijn club Genoa niet ingeschreven voor de competitie.

"Lasse is een icoon van Ajax. Ik weet dat de supporters hem graag in Amsterdam zouden willen zien, maar ik denk dat dat voorbij is. Ik weet dat hij ooit terugkomt, maar wel in een andere functie." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Voetballers en trainers zetten zich in voor bewustwording van coronaregels Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Danilo zorgt voor samba in Enschede Gepubliceerd op 30-10-2020
Eredivisie
Zo schreef Traoré met Ajax eredivisiehistorie Gepubliceerd op 26-10-2020
Eredivisie
Vooruitblik: Sergio Padt op weg naar Club van Tweehonderd Gepubliceerd op 23-10-2020
Eredivisie
RKC Waalwijk en PEC Zwolle door invallers in evenwicht Gepubliceerd op 22-10-2020