Paes stopt penalty en pakt punt voor Utrecht Published on 22-9-2019 | By fox sports

sc Heerenveen heeft thuis niet weten te winnen van FC Utrecht. FC Utrecht-doelman Maarten Paes pakte een punt voor zijn ploeg door een strafschop van Jens Odgaard te stoppen bij de stand van 1-1.

Het was sowieso niet de dag van de centrumspitsen in Heerenveen. Adrián Dalmau - die drie duels op rij had gescoord en twee keer doel trof tegen Heerenveen afgelopen seizoen - bleef droog staan en Odgaard kreeg buiten de penalty om geen schot tussen de palen. De Deense spits werd vlak na het missen van de strafschop gewisseld en stoof de kleedkamer in.

De doelpunten kwamen in het Abe Lenstra Stadion op naam van de buitenspelers. Gyrano Kerk scoorde - nota bene met zijn linker - met een heerlijk stiftje na een goede pass van Leon Guwara.

Chidera Ejuke vond met een tegendraads schot de verre hoek na een goede voorbereidende actie van rechtsbuiten Mitchell van Bergen en bepaalde de eindstand op 1-1. Na de penaltysave van Paes, voorkwam Heerenveen-goalie Warner Hahn in de slotfase nog de 1-2 van Bart Ramselaar.

Heerenveen speelt thuis voor de vierde keer op rij gelijk dit Eredivisie-seizoen en heeft zeven punten na zeven duels, Utrecht heeft elf punten gehaald uit de eerste zeven wedstrijden. (FOX Sports)

Highlighted

Eredivisie
Meer dan half miljoen eDivisie views in twee dagen Published on 15-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Kelvin Leerdam Published on 12-11-2019
Eredivisie
Volg de eerste wedstrijddag van de eDivisie live op YouTube Published on 11-11-2019
Eredivisie
Oud-profvoetballer Kees strijdt met Willem II tegen dementie Published on 11-11-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de Week: Matthijs de Ligt Published on 5-11-2019