Paes stopt penalty en pakt punt voor Utrecht Gepubliceerd op 22-9-2019 | Via fox sports

sc Heerenveen heeft thuis niet weten te winnen van FC Utrecht. FC Utrecht-doelman Maarten Paes pakte een punt voor zijn ploeg door een strafschop van Jens Odgaard te stoppen bij de stand van 1-1.

Het was sowieso niet de dag van de centrumspitsen in Heerenveen. Adrián Dalmau - die drie duels op rij had gescoord en twee keer doel trof tegen Heerenveen afgelopen seizoen - bleef droog staan en Odgaard kreeg buiten de penalty om geen schot tussen de palen. De Deense spits werd vlak na het missen van de strafschop gewisseld en stoof de kleedkamer in.

De doelpunten kwamen in het Abe Lenstra Stadion op naam van de buitenspelers. Gyrano Kerk scoorde - nota bene met zijn linker - met een heerlijk stiftje na een goede pass van Leon Guwara.

Chidera Ejuke vond met een tegendraads schot de verre hoek na een goede voorbereidende actie van rechtsbuiten Mitchell van Bergen en bepaalde de eindstand op 1-1. Na de penaltysave van Paes, voorkwam Heerenveen-goalie Warner Hahn in de slotfase nog de 1-2 van Bart Ramselaar.

Heerenveen speelt thuis voor de vierde keer op rij gelijk dit Eredivisie-seizoen en heeft zeven punten na zeven duels, Utrecht heeft elf punten gehaald uit de eerste zeven wedstrijden. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Willem II keeper Wellenreuther verrast bijzondere werknemer Henry in coronacrisis Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
Eredivisieclubs unaniem akkoord over verdeling mediagelden en benoeming Jan de Jong Gepubliceerd op 2-6-2020
Eredivisie
G-voetballer Sven (16) voetbalt na 10 weken coronacrisis weer op De Oude Meerdijk Gepubliceerd op 26-5-2020
Eredivisie
Eredivisie neemt deel aan uniek Europees FIFA-toernooi Gepubliceerd op 11-5-2020
Eredivisie
Clubs brengen collectieve boodschap aan supporters Gepubliceerd op 8-5-2020