Pavlidis op dreef in seizoensopener tegen PEC Zwolle Published on 2-8-2019 | By fox sports

Willem II mag zich voor minimaal één dag koploper van de Eredivisie noemen. De Tilburgers wonnen na een vermakelijk duel met 1-3 van PEC Zwolle, dankzij twee doelpunten van Vangelis Pavlidis.

Het spel golfde op en neer in de eerste helft, maar de doelpunten lieten lang op zich wachten. Lennart Thy haalde uiteindelijk in de 38ste minuut de trekker over en maakte het allereerste Eredivisie-doelpunt van dit seizoen. Een lange bal van PEC Zwolle werd verkeerd ingeschat door Willem II-doelman Timon Wellenreuther. De keeper was ver uit zijn doel, waardoor Thy eenvoudig 1-0 kon maken. 

Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Vangelis Pavlidis, die door Adrie Koster in de spits werd geposteerd, maakte drie minuten later de gelijkmaker. Pavlidis kreeg de bal aangespeeld door PEC Zwolle-speler Dennis Johnsen. De Griek kapte naar zijn linkerbeen en liet Xavier Mous kansloos met een harde schuiver: 1-1. Dat was ook de ruststand.

  

Willem II greep na de thee direct de leiding. De Tilburgers kwamen op voorsprong doordat Clint Leemans een vrije trap van Marios Vrousai verlengde met zijn hoofd en zijn eigen keeper passeerde. De ploeg van Koster had het betere van het spel in de tweede helft. Via opnieuw Pavlidis liep Willem II verder weg bij Zwolle. Op aangeven van Ché Nunnely maakte Pavlidis zijn tweede van de avond: 1-3. 

Door de zege sluit Willem II de dag af als lijstaanvoerder van de Eredivisie. De laatste keer dat dat gebeurde was in augustus 2009. (FOX Sports)

 

Highlighted

Eredivisie
Subtopper op vrijdagavond Published on 13-12-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisiespeler van de week: Luis Suárez Published on 10-12-2019
Eredivisie
FC Twente geeft kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug Published on 10-12-2019
Eredivisie
Sparta houdt Dessers en Heracles in bedwang tijdens matig gelijkspel Published on 9-12-2019
Eredivisie
Ajax op jacht naar 155e treffer Published on 6-12-2019