Pavlyuchenkova eerste finaliste op Roland Garros Gepubliceerd op 10-6-2021 | Via ESPN

De nummer 31 van de plaatsingslijst was de ongeplaatste Sloveense Tamara Zidansek met 7-5 6-3 de baas.

De Russische tennisster Anastasia Pavlyuchenkova heeft zich als eerste verzekerd van een plek in de finale van Roland Garros. De nummer 31 van de plaatsingslijst was de ongeplaatste Sloveense Tamara Zidansek met 7-5 6-3 de baas.

In een wat rommelige wedstrijd met breaks over en weer liep Pavlyuchenkova in de tweede set uit naar 4-1. De nummer 85 van de wereld kwam nog terug tot 4-3, maar de laatste twee games gingen toch naar de Russin, die het na ruim anderhalf uur afmaakte door een misser met de backhand van Zidansek.

De 29-jarige Pavlyuchenkova haalde tien jaar geleden de laatste acht in Parijs, maar kwam verder nooit voorbij de derde ronde.

Nog een primeur

De Tsjechische tennisster Barbora Krejcikova heeft op sensationele wijze de eindstrijd bereikt op Roland Garros. De 25-jarige Krejcikova, die een wedstrijdpunt overleefde, versloeg de Griekse Maria Sakkari in een partij van 3 uur en 18 minuten met 7-5 4-6 9-7.

Sakkari wist haar knappe zege van een dag eerder op titelhoudster Iga Swiatek geen passend vervolg te geven. Ze kreeg op 5-3 in de derde set een matchpoint, maar dat werd door haar opponente weggewerkt met een gedurfde backhand, die ze na een sterke service in één keer uit de lucht nam.

Na een slijtageslag van ruim drie uur kreeg Krejcikova bij 7-6 in de derde set haar eerste drie wedstrijdpunten. Die werden allemaal met gedurfd tennis weggewerkt door Sakkari, die op een van de matchpoints ook een ace sloeg.

Het werd 7-7 en na een overtuigende game van Krejcikova kreeg ze op 8-7 opnieuw een wedstrijdpunt. Een diepe bal van Sakkari werd door de lijnrechter uit gegeven, maar de scheidsrechter kwam van zijn stoel om de afdruk te bekijken en hij overrulede de beslissing. De verontwaardigde Krejcikova, die de overwinning al vierde, verloor het punt. Niet veel later maakte ze het alsnog af met een backhand langs de lijn, een slag die haar veel punten opleverde.

Krejcikova is de nummer 33 van de wereld. Vorig jaar haalde ze in Parijs de vierde ronde, maar verder is ze op de grandslamtoernooien nog nooit voorbij de tweede ronde gekomen. Beide speelsters stonden in het enkelspel nooit eerder in de eindstrijd van een grandslamtoernooi.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.

Uitgelicht

Eredivisie
Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie samen één! Gepubliceerd op 18-6-2021
Eredivisie
Volle stadions bij seizoenstart Gepubliceerd op 11-6-2021
Eredivisie
Definitief: alle eredivisie wedstrijden voor seizoen 2021-22 Gepubliceerd op 8-6-2021
Eredivisie
PSV kampioen KPN eDivisie Gepubliceerd op 3-6-2021
Eredivisie
Bekijk nu live: de KPN eDivisie finals Gepubliceerd op 2-6-2021