PEC haalt uit tegen rood aanlopend Fortuna Gepubliceerd op 7-4-2019 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft in eigen huis keihard uitgehaald tegen Fortuna Sittard. Tegen een tiental Fortunezen liep PEC uit naar een eclatante 5-0 zege.

Vito van Crooij, Younes Namli, Mike van Duinen en Lennart Thy (2) maakten de doelpunten voor PEC Zwolle. Van Crooij opende de score met een volley na goed voorbereidend werk van Namli. De andere doelpunten kwamen tot stand toen Fortuna met tien man heel veel ruimte weggaf. Alexei Koselev was compleet kansloos tegen een overmacht aan PEC-aanvallers en incasseerde na rust nog vier goals: 5-0.

Pechvogel Semedo

Niet Koselev, maar Lisandro Semedo was echter de grootste pechvogel in Zwolle. De Portugees werd voor de derde wedstrijd op rij gewisseld binnen vijf minuten nadat een medespeler een rode kaart had gepakt. Tegen PEC was Branislav Ninaj de schuldige, de Slowaakse verdediger vergreep zich aan Mike van Duinen en moest inrukken. In de vorige wedstrijden tegen ADO Den Haag (José Rodríguez) en Willem II (Andrija Balic) moest Fortuna ook al met tien man verder.

PEC lijkt veilig, Fortuna moet vrezen

PEC Zwolle heeft door de zege een buffer van negen punten naar plaats zestien. Fortuna was bij winst over de Zwollenaren heengegaan op de ranglijst, maar moet door de zesde nederlaag in acht duels nog vrezen voor nacompetitievoetbal. (FOX Sports)

 

Uitgelicht

Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Nederlandse voetbalwereld vraagt aandacht voor LHBTI acceptatie Gepubliceerd op 9-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019
Eredivisie
Nils Röseler: vaste waarde bij VVV-Venlo Gepubliceerd op 2-10-2019