PEC klimt uit gevarenzone met krappe zege op Groningen Gepubliceerd op 1-2-2020 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door in eigen huis FC Groningen te verslaan. Yuta Nakayama kopte vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen.

Het zag er in de eerste helft lang niet naar uit dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. FC Groningen kreeg de beste kansen. Romano Postema, die in basis begon voor de aan Stade Reims verkochte Kaj Sierhuis, zag zijn schot gekeerd worden door doelman Michael Zetterer. De keeper redde ook op een kopbal van Joel Asoro.

Aanvoerder Bram van Polen speelde daarnaast zijn 206e Eredivisie-wedstrijd voor PEC. Daarmee passeerde hij Alex Booy en is hij de Zwolle-speler met de meeste Eredivisie-duels. Van Polen is bezig aan zijn dertiende seizoen bij PEC. Vijf daarvan speelde hij in de eerste divisie.

PEC begon de dag als de nummer zestien van de Eredivisie. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent. Na de driepunter tegen Groningen klimt PEC over Fortuna Sittard en VVV-Venlo heen op de ranglijst. Beide Limburgse ploegen komen zondag nog wel in actie. Het is ook pas de eerste zege voor de ploeg van John Stegeman sinds 14 december. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Ajax-icoon Barry Hulshoff (73) overleden Gepubliceerd op 18-2-2020
Eredivisie
Veerkrachtig Feyenoord beslist spektakel in Zwolle in slotfase Gepubliceerd op 17-2-2020
Eredivisie
PEC Zwolle winnaar eDivisie seizoen I, € 50.000,- prijzengeld Gepubliceerd op 15-2-2020
Eredivisie
Bekijk live de ontknoping van de eDivisie Finals! Gepubliceerd op 14-2-2020
Eredivisie
Dessers treft oude bekende op weg naar recordboeken Gepubliceerd op 14-2-2020