PEC klimt uit gevarenzone met krappe zege op Groningen Gepubliceerd op 1-2-2020 | Via fox sports

PEC Zwolle heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door in eigen huis FC Groningen te verslaan. Yuta Nakayama kopte vlak voor rust de enige goal van de wedstrijd tegen de touwen.

Het zag er in de eerste helft lang niet naar uit dat de thuisploeg op voorsprong zou komen. FC Groningen kreeg de beste kansen. Romano Postema, die in basis begon voor de aan Stade Reims verkochte Kaj Sierhuis, zag zijn schot gekeerd worden door doelman Michael Zetterer. De keeper redde ook op een kopbal van Joel Asoro.

Aanvoerder Bram van Polen speelde daarnaast zijn 206e Eredivisie-wedstrijd voor PEC. Daarmee passeerde hij Alex Booy en is hij de Zwolle-speler met de meeste Eredivisie-duels. Van Polen is bezig aan zijn dertiende seizoen bij PEC. Vijf daarvan speelde hij in de eerste divisie.

PEC begon de dag als de nummer zestien van de Eredivisie. Een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent. Na de driepunter tegen Groningen klimt PEC over Fortuna Sittard en VVV-Venlo heen op de ranglijst. Beide Limburgse ploegen komen zondag nog wel in actie. Het is ook pas de eerste zege voor de ploeg van John Stegeman sinds 14 december. (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Clint Leemans uitgeroepen tot Eredivisie-speler van de maand Gepubliceerd op 1-10-2020
Eredivisie
Reactie van het betaald voetbal op de coronamaatregelen Gepubliceerd op 28-9-2020
Eredivisie
Voetbalbranche verrast over laatste waarschuwing minister Van Ark Gepubliceerd op 26-9-2020
Eredivisie
Eredivisie benoemt unaniem Jan de Jong als directeur Gepubliceerd op 21-9-2020
Eredivisie
Voetbalstadions in elegant design Gepubliceerd op 18-9-2020