Zegereeks Stam eindigt met gelijkspel in Heerenveen Gepubliceerd op 9-2-2019 | Via fox sports

Jaap Stam is ook na zijn vierde wedstrijd als trainer van PEC Zwolle nog ongeslagen. Na drie achtereenvolgende zeges verspeelde PEC wel voor het eerst punten na de winterstop. De uitwedstrijd tegen sc Heerenveen eindigde onbeslist: 1-1.

Heerenveen opende na een half uur spelen de score. Sam Lammers zag zijn inzet nog worden gestopt door doelman Mickey van der Hart, maar Michel Vlap was attent en werkte de bal in de rebound alsnog in het doel. Voor de middenvelder was het zijn tiende doelpunt van het seizoen, daarmee is hij topscorer. 

De thuisploeg leek met een voorsprong te gaan rusten, maar Zwolle sloeg in blessuretijd van de eerste helft toe. Thomas Lam stond bij een hoekschop van Younes Namli ongedekt en kon de bal in het doel koppen: 1-1. 

Stam zag Mike van Duinen, die vandaag zijn 200ste Eredivisie-wedstrijd speelde, in de tweede helft geblesseerd uitvallen. De aanvaller kampte met enkelklachten. 

Heerenveen en Zwolle kregen na rust allebei kansen op de zege, maar doelpunten vielen niet meer. Zwolle behoudt twee punten voorsprong op Heerenveen en staat tiende. (FOX Sports/ANP)

Uitgelicht

Eredivisie
Mijlpaal: Weet AZ de deur op slot te houden en een record te vestigen? Gepubliceerd op 15-8-2019
Eredivisie
Wedstrijd tussen VVV-Venlo en Ajax vervroegd Gepubliceerd op 14-8-2019
Eredivisie
Erik Pieters ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 13-8-2019
Eredivisie
Ajax wervelt aan de hand van Tadic langs Emmen Gepubliceerd op 11-8-2019
Eredivisie
Huntelaar op jacht naar zijn 350e clubdoelpunt Gepubliceerd op 9-8-2019