PEC pikt Van Wermeskerken op bij Cambuur Gepubliceerd op 9-7-2019 | Via fox sports

Sai van Wermeskerken is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle. De verdediger komt over van SC Cambuur, waar hij transfervrij kon vertrekken.

In Zwolle tekent Van Wermeskerken een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Van Wermeskerken speelde sinds 2017 in Leeuwarden. Vorig seizoen speelde de in Maastricht geboren speler met Japanse roots, alle 38 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

"Sai is een speler die de afgelopen jaren stapje voor stapje progressie heeft geboekt. Via FC Dordrecht kwam hij bij Cambuur terecht, waar men zeker vorig seizoen niet om hem heen kon. Tevens kwam hij uit voor Japan O23", aldus technisch manager Mike Willems in een reactie op de website van PEC Zwolle. "Sai is van origine een vleugelaanvaller, maar omgeturnd tot rechtsback. Daar is hij ook op zijn sterkst. In Zwolle krijgt hij nu de kans om zich op die positie te richten."

Van Wermeskerken: "Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in me had, zijn we snel met elkaar in gesprek geraakt. Na periodes bij Dordrecht en Cambuur gevoetbald te hebben, voel ik dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bovendien is het geen geheim dat mijn ultieme doel is om voor de nationale ploeg van Japan op het WK te spelen. Ook in dat opzicht is deze stap de enige juiste voor mij." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij Feyenoord Gepubliceerd op 17-7-2019
Eredivisie
ECV bezorgd: gaat Ajax met tweede garnituur Eredivisie in Gepubliceerd op 15-7-2019
Eredivisie
Ruim 8.000 bezoekers bij 2e editie FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival Gepubliceerd op 11-7-2019
Eredivisie
AZ - Fortuna naar zondagavond vanwege voorronde Europa League Gepubliceerd op 10-7-2019
Eredivisie
FC Utrecht slaat slag met Dalmau Gepubliceerd op 9-7-2019