PEC pikt Van Wermeskerken op bij Cambuur Gepubliceerd op 9-7-2019 | Via fox sports

Sai van Wermeskerken is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle. De verdediger komt over van SC Cambuur, waar hij transfervrij kon vertrekken.

In Zwolle tekent Van Wermeskerken een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Van Wermeskerken speelde sinds 2017 in Leeuwarden. Vorig seizoen speelde de in Maastricht geboren speler met Japanse roots, alle 38 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

"Sai is een speler die de afgelopen jaren stapje voor stapje progressie heeft geboekt. Via FC Dordrecht kwam hij bij Cambuur terecht, waar men zeker vorig seizoen niet om hem heen kon. Tevens kwam hij uit voor Japan O23", aldus technisch manager Mike Willems in een reactie op de website van PEC Zwolle. "Sai is van origine een vleugelaanvaller, maar omgeturnd tot rechtsback. Daar is hij ook op zijn sterkst. In Zwolle krijgt hij nu de kans om zich op die positie te richten."

Van Wermeskerken: "Toen ik via mijn zaakwaarnemer vernam dat PEC Zwolle interesse in me had, zijn we snel met elkaar in gesprek geraakt. Na periodes bij Dordrecht en Cambuur gevoetbald te hebben, voel ik dat ik klaar ben voor een stap hogerop. Bovendien is het geen geheim dat mijn ultieme doel is om voor de nationale ploeg van Japan op het WK te spelen. Ook in dat opzicht is deze stap de enige juiste voor mij." (FOX Sports)

Uitgelicht

Eredivisie
Vliegende start Vitesse in de Eredivisie Gepubliceerd op 16-10-2019
Eredivisie
Ex-Eredivisie Speler van de Week: Danilo Pereira Gepubliceerd op 15-10-2019
Eredivisie
KNVB start met VAR-communicatie op videoschermen in Eredivisie Gepubliceerd op 14-10-2019
Eredivisie
Effectieve Van Aanholt is ex-Eredivisie Speler van de Week Gepubliceerd op 8-10-2019
Fox Sports
Malen uitgeroepen tot Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-10-2019