PEC stelt Stegeman op non-actief Gepubliceerd op 20-2-2021 | Via ESPN

Stegeman moet het veld ruimen vanwege tegenvallende sportieve prestaties.

PEC Zwolle heeft afscheid genomen van hoofdtrainer John Stegeman. De club maakte het besluit bekend na de 3-2 nederlaag tegen hekkensluiter FC Emmen.

De club heeft het besluit genomen vanwege de teleurstellende sportieve prestaties. Stegeman zou na dit seizoen al vertrekken bij PEC, maar is nu per direct op non-actief gesteld. De leiding van PEC Zwolle besloot zaterdag na de nederlaag bij FC Emmen (3-2) in te grijpen. Stegeman, die na dit seizoen sowieso al zou vertrekken, kreeg een appje van Willems met het verzoek om bij terugkeer in Zwolle op kantoor langs te komen. "Toen voelde hij de boodschap waarschijnlijk al aankomen. We hebben hem medegedeeld dat we het seizoen niet samen afmaken."

Geen gelukkig huwelijk

John Stegeman kwam in 2019 van aartsrivaal Go Ahead Eagles naar PEC, maar werd in Zwolle nooit echt succesvol. Hij won slechts 11 van zijn 49 competitieduels en verloor er 22. In de TOTO KNVB Beker kwam hij met PEC niet verder dan de tweede ronde. De 44-jarige Stegeman was eerder hoofdtrainer bij Heracles Almelo.  

Gertjan Verbeek in beeld als opvolger

PEC Zwolle was al op zoek naar een trainer voor volgend seizoen, maar technisch manager Mike Willems moet nu ook voor de korte termijn een vacature gaan invullen. "Sommige trainers stappen het liefste pas in de zomer in, het zou dus kunnen dat we eerst iemand zoeken voor de korte termijn. Maar het kan ook dat we nu al een trainer vastleggen voor dit seizoen én daarna. Daar gaan we ons de komende dagen over beraden." Hij bevestigt dat de clubloze Gertjan Verbeek, met wie PEC Zwolle onlangs een oriënterend gesprek voerde, nog steeds een serieuze kandidaat is. "We hebben hem niet afgebeld. Gertjan is vrij en hij staat op de lijst. We gaan ook kijken naar een lijst met opties om het seizoen af te maken."

Eind december maakte PEC Zwolle bekend dat de samenwerking met Stegeman aan het einde van het seizoen zou stoppen. "We hadden er toen alle vertrouwen in dat we er nog een mooi seizoen van konden maken. Zeker in het begin presteerden we best prima", zegt Willems.

De club uit Overijssel won na de winterstop slechts één wedstrijd, bij Willem II (1-3). "We hebben punten laten liggen tegen ploegen waarvan we hadden moeten winnen. Zoals onlangs tegen RKC en nu bij Emmen. Dit was de druppel", aldus de technisch manager, die baalt dat het zo eindigt. "Als je iemand een klootzak vindt, is het niet zo moeilijk om daar afscheid van te nemen. Maar John is een goed mens en een fijne collega."

Uitgelicht

Eredivisie
Donyell Malen uitgeroepen tot Eredivisie-Speler van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
Myron Boadu voor het eerst Speler U21 van de Maand Gepubliceerd op 4-3-2021
Eredivisie
De ongekende cijfers van Myron Boadu in topwedstrijden Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Tadic schiet Ajax in absolute slotfase naast PSV Gepubliceerd op 1-3-2021
Eredivisie
Vooruitblik: Sjors Ultee-effect bij Fortuna Sittard Gepubliceerd op 26-2-2021